Antena 3 CNN Actualitate 15 vameşi şi poliţişti de la frontiera de vest au fost reţinuţi pentru 24 de ore

15 vameşi şi poliţişti de la frontiera de vest au fost reţinuţi pentru 24 de ore

15 vameşi şi poliţişti de la frontiera de vest au fost reţinuţi pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Feb 2011   •   20:08

15 dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră, ridicaţi în urma descinderilor de marţi dimineaţă, au fost reţinuţi, marţi seară, pentru 24 de ore.
La DNA sunt anchetaţi aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Cei care vor fi reţinuţi de procurori vor fi duşi, începând de marţi noapte, la Curtea de Apel Bucureşti cu propuneri de arestare preventivă. Vameşii sunt suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.

Conform surselor citate, la Curtea de Apel Bucureşti s-a dispus formarea a opt complete de judecată, care vor lua în discuţie propunerile de arestare preventivă. Anchetatorii i-au ridicat pe vameşii şi poliţiştii de frontieră marţi dimineaţă, în urma unor descinderi care au avut loc la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş şi la locuinţe ale angajaţilor de la frontieră.

Dintre cei ridicaţi, o parte au fost transportaţi la Bucureşti cu elicoptere ale MAI, de la Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin). De asemenea, alţi suspecţi au fost aduşi la sediul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Timiş, şi apoi la Bucureşti, pentru audieri la DNA.

Şapte persoane din această anchetă sunt date în urmărire. Printre acestea s-ar afla şi Milan Gubic, şef de tură la Vama Stamora Moraviţa.





×
Subiecte în articol: vamesi ancheta arestare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close