Antena 3 CNN Actualitate 17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București

17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București

27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost confirmați, fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgență București.

17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București
Sursa foto: Pexels
31 Mar 2020   •   20:22

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19), precizează spitalul, prin intermediul unui comunicat.

×
Subiecte în articol: coronavirus

O campanie Antena 3 CNN

Alarmă în spitale, medici de negăsit | Spitalul Judeţean Brăila

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close