Antena 3 Actualitate 17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București

17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București

31 Mar 2020   •   20:22
17 medici au fost confirmați pozitiv la Spitalul Universitar din București
Sursa foto: Pexels

27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost confirmați, fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgență București.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19), precizează spitalul, prin intermediul unui comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close