Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: 212 locuri cu deșeuri depozitate ilegal, descoperite în Capitală!

Ministrul Mediului: 212 locuri cu deșeuri depozitate ilegal, descoperite în Capitală!

Ministrul Mediului Barna Tánczos a anunțat că în urma controalelor efectuate în ultima lună în Capitală au fost descoperite 212 locuri cu depozite ilegale de deșeuri, care ocupau aproape 100.000 de metri pătrați.

Ministrul Mediului: 212 locuri cu deșeuri depozitate ilegal, descoperite în Capitală!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   15:55

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a făcut miercuri o vizită în zona Șoselei Fundeni din Sectorul 2 al Capitalei, zonă recunoscută pentru depozitarea ilegală de deșeuri.

„Suntem la aproape o lună de când am demarat controale mixte cu Garda Națională de Mediu, Poliția Română și Jandarmeria pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deșeuri în Capitală. Ne aflăm într-o locație cu imagini șocante. Sunt un adept al măsurilor ferme, cred uneori și în măsurile radicale. Ceea ce am făcut de la începutul lunii februarie împreună cu Primăriile de Sector și Primăria Generală vine tocmai din acest crez: dacă acționăm ferm și suntem hotătâți, putem să schimbăm imaginea Bucureștiului și a întregii țări. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să avem asemenea imagini dezolante”, a spus ministrul.

Acesta a spus că în urma controalelor făcute au fost identificate 212 locuri cu depozite ilegale de deșeuri.

„Acest rezultat arată ca dacă se fac acțiuni ferme, vor veni și rezultatele. La aceste locații, am găsit zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal, aproape 100 000 mp acoperiți total sau parțial de asemenea deșeuri. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei și s-a dispus în fiecare caz ecologizarea suprafețelor. Vom face sesizări penale împotriva proprietarilor de terenuri care nu respectă măsurile de ecologizare dispuse de Garda Națională de Mediu. Suma totală a amenzilor depășește 300 000 lei”, a mai declarat Barna Tánczos.

De asemenea, ministrul a anunțat că au fost confiscate 7 mijloace de transport folosite la transportul deșeurilor.

Potrivit Ministerului Mediului, cele mai mari depozite de deșeuri ilegale identficate în Capitală în urma acestor controale sunt: în zona Drumul Carierei 28-32 (sectorul 1), pe șoseaua Fundeni (sectorul 2), în zona CET Progresu (sectorul 4), Intrarea Cooperativei (sectorul 5), în spatele CET Vest (sectorul 6).

×
Subiecte în articol: București deseuri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close