Antena 3 CNN Actualitate 3 milioane de vaccinuri sosesc în România până la sfârşitul lunii martie. S-a deschis o nouă rundă de programări

3 milioane de vaccinuri sosesc în România până la sfârşitul lunii martie. S-a deschis o nouă rundă de programări

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, a explicat la Antena 3 că în următoarele luni capacitate de producţie a vaccinurilor anti-COVID va creşte la nivel mondial, astfel că toate ţările vor primi suficiente doze pentru imunizarea populaţiei împotriva virusului SARS-Cov-2.

3 milioane de vaccinuri sosesc în România până la sfârşitul lunii martie. S-a deschis o nouă rundă de programări
de Cristi Popovici    |    21 Ian 2021   •   18:10

Andrei Baciu spune că până în acest moment în România, campania de vaccinare şi programările făcute de cetăţeni sunt peste media europeană, peste jumătate de milion de oameni reuşind să se programeze la vaccinare în doar o săptămână de la deschiderea etapei a doua,iar 75% din cadrele medicale au primit deja vaccinul.

Acesta a mai explicat că pe platforma on-line unde se pot programa cetăţenii pentru etapa a II-a de vaccinare s-a eliberat noaptea trecută o nouă tranşă de sloturi şi oamenii se pot programa la vaccinare în perioada 1-20 martie

"Aceste noi locuri de programare au devenit funcţionale la 2.30 azi noapte, iar în primele s-au programat peste 2.000 de persoane. Pentru această săptămână, într-adevăr, există o limitare cu privire la numărul de doze care sosesc în România", a explicat vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare.

În timpul emisiunii, zeci de mesaje au fost date de telespectatorii Antena 3 pe pagina de Facebook sau pe mail, oamenii acuzând că nu se pot programa la vaccinare. "În acest moment, în conformitate cu dozele care au sosit săptămâna aceasta, s-au deschis noi sloturi de programare, pentru perioada 1-20 martie", a explicat din nou vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, evitând să spună şi de ce în multe situaţii oamenii nu se pot programa.

[IVM_YQ7EM3rolxF]

Vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare spune că pe măsură ce ţara noastră primeşte noi doze, apar automat şi locuri disponibile pentru ca oamenii să se poată vaccina. "Până la sfârşitul lunii martie, sosesc 2,5 milioane doze de vaccin produse de Pfizer-BionTech şi 430.000 de doze produse de compania Moderna. Vorbim de un estimat de vaccinuri, nu vorbim de cifre certe, pentru că situaţia este în dinamică. S-a întâmplat, săptămâna asta, o mică situaţie prin care a sosit doar jumătate din numărul de doze care trebuia să sosească. Însă aceste doze vor fi recuperate până la sfârşitul lunii martie, prin alocări suplimentare săptămânale.

Toate dozele care vin vor fi alocate automat, însă trebuie să ţinem cont de faptul că pentru vaccinurile aproape sunt necesare două doze. Pe care de consecinţă noi trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană vaccinată are asigurat şi rapelul", a mai spus Andrei Baciu la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close