Antena 3 CNN Actualitate 400 de proiecte româneşti, în competiţia pentru premiul de integrare socială, de 295.000 euro

400 de proiecte româneşti, în competiţia pentru premiul de integrare socială, de 295.000 euro

400 de proiecte româneşti, în competiţia pentru premiul de integrare socială, de 295.000 euro
05 Dec 2008   •   18:35

Peste 400 de proiecte din România, dintr-un total de 1300 de proiecte din opt ţări din sud-estul Europei, au intrat în competiţia pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009, în valoare totală de 295.000 Euro.
Fundatia ERSTE a anunţat vineri numărul de aplicaţii primite pentru proiectele care îşi propun schimbarea socială si crearea unei societăţi a egalităţii de şanse şi oportunităţi pentru toţi membrii ei.
Organizaţiile non-profit, membrii sectorului public, persoanele private şi membrii societăţii civile, comunităţile religioase şi reprezentanţii mass-media cu sediul în Bosnia şi Herzegovina, Croaţia,Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia au fost invitate să se înscrie la acest premiu pâna la data de 1 decembrie.
Anul trecut, când în competiţie au fost înscrise doar 402 proiecte din patru ţări, rezultatele de anul acesta dovedesc interesul crescut în special din partea ONG-urilor din România ? ţara cu numărul cel mai mare de proiecte înscrise. Acest rezultat întăreşte încrederea că preocuparea pentru crearea unei societăţi a egalităţii de şanse este din ce în ce mai vizibilă în România.
Proiectele înscrise în competiţie vor fi evaluate în funcţie de eficienţa lor şi de beneficiul pe care îl aduc societăţii. Juriul din 2009 este format din 16 reprezentanţi mass media, ai societăţii civile şi din lumea culturală precum şi experţi internaţionali şi organizaţia premiată anul trecut. Din partea României, Sandra Pralong şi Dana Deac au acceptat invitaţia de a face parte din juriu.
Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Sociala va fi acordat în luna iunie a anului 2009, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Bucureşti. Vor fi oferite zece premii şi zece menţiuni de onoare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close