Antena 3 CNN Actualitate 45 de zile la dispoziție pentru depunerea solicitării de amânare a ratelor bancare. Dobânda e zero

45 de zile la dispoziție pentru depunerea solicitării de amânare a ratelor bancare. Dobânda e zero

Guvernul a modificat, luni, OUG privind amânarea ratelor românilor pentru nouă luni, astfel că românii au la dispoziţie 45 de zile pentru a depune solicitarea de amânare a ratelor bancare, după ce OUG se publică în Monitorul Oficial. Dobânda în perioada suspendării ratelor este zero.

45 de zile la dispoziție pentru depunerea solicitării de amânare a ratelor bancare. Dobânda e zero
30 Mar 2020   •   21:58

După ce ordonanţa se va publica în Monitorul Oficial românii vor avea la dispoziţie 45 de zile în care vor putea solicita amânarea plăţii ratelor la bancă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a venit cu clarificări şi cu privire la dobânda aferentă perioadei în care oamenii nu vor mai plăti datoria.

„Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o creanţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii izvorâte din contractul de credit. La această creanţă dobânda este de 0% şi plata de către debitor a acestei creanţe se va face eşalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare”, a spus Cîțu.

De asemenea, Florin Cîţu a anunţat că dacă au restanţe la bancă, românii le vor putea plăti și apoi vor putea beneficia de această facilitate a amânării plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni.

Guvernul a modificat ordonanţa luni seara.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close