Antena 3 CNN Actualitate 5 semne care arată că ești o persoană inteligentă

5 semne care arată că ești o persoană inteligentă

Există mai multe metode prin care îți poți testa nivelul de inteligență, însă, până să ajungi la un specialist sau să parcurgi teste care să îți determine nivelul, îți poți face o autoevaluare, să vezi dacă te poți considera o persoană inteligentă.

5 semne care arată că ești o persoană inteligentă
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   14:42

Dacă îți cântărești cu sinceritate câteva calități și aptitudini, vei afla dacă poți să spui despre tine că ești o persoană inteligentă. Iată cel mai simplu mod de a stabili acest lucru:

Ești o persoană curioasă, dornică să învețe

Dacă îți place să înveți, vei ști mai multe și asta îți dezvoltă inteligența, iar știința susține această ipoteză. Un studiu realizat la Universitatea Goldsmiths din Londra a stabilit că oamenii care își hrănesc curiozitatea își sporesc nivelul cognitiv.

Principala trăsătură a oamenilor inteligenți este dorința constantă de a învăța lucruri noi. Inteligența se cultivă pe tot parcursul vieții, astfel că este întotdeauna potrivit să te apuci de învățat lucruri noi, care să te ajute să te evidențiezi în cercuri sociale sau profesionale. Poți face acest lucru mai ușor urmând sfaturile de aici.

Ai învățat să citești devreme

Cu siguranță că ești o persoană inteligentă dacă ai învățat să citești înainte de a merge la școală. În 2012 a fost realizat un studiu pe gemeni identici în urma căruia s-a stabilit că cel care a învățat să citească primul s-a dezvoltat mintal mai bine și a avut nivelul IQ-ului mai ridicat.

Deci, dacă ești în această situație, poți spune despre tine că ești o persoană inteligenta. Dar trebuie să ai grijă să-ți cultivi această calitate.

Ai simțul umorului dezvoltat

O persoană inteligentă va avea întotdeauna vorbele la ea și va ști să dea replici amuzante indiferent de domeniul de discuție. Acest lucru s-a stabilit în urma unui studiu la care au luat parte 400 de studenți, în cadrul căruia le-au fost evaluate abilitățile de relaționare și inteligența verbală. Concluzia a fost că cei mai inteligenți subiecți au oferit răspunsuri amuzante, în timp ce cei mediocri au răspuns liniar.

Eşti o persoană creativă

Cei care îndeplinesc o sarcină „după manual” sunt doar conștiincioși, însă o persoană creativă va descoperi mai multe moduri prin care să facă același lucru. De asemenea, o persoană creativă va găsi metode prin care să evite să facă de două ori o greșeală, iar asta înseamnă inteligență pură.

Ești o persoană modestă

Un om inteligent va sta întotdeauna în banca lui; doar cei mediocri sau cu un IQ scăzut se vor considera mai buni decât alții. Oamenii inteligenți vor fi întotdeauna remarcați de cei din jur.

De asemenea, o persoană inteligentă se va feri să le pună altora etichete și se va bucura întotdeauna de succesul celor din jur și chiar își va oferi ajutorul.

Dacă te evaluezi cinstit după aceste criterii, vei afla dacă te poți considera o persoană inteligentă. Pe acest blog vei descoperi și alte metode prin care poți determina nivelul de inteligență.

Foto: Pexels

×
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close