Antena 3 CNN Actualitate 6 oameni de afaceri reţinuţi de DIICOT

6 oameni de afaceri reţinuţi de DIICOT


6 oameni de afaceri reţinuţi de DIICOT
15 Mar 2007   •   07:57

6 oameni de afaceri hunedoreni au fost ridicaţi de către mascaţi şi duşi la tribunal cu propunerea de arestare preventivă. Ei au fost audiaţi miercuri noapte de procurorii DIICOT pentru prejudicii aduse statului român de zeci de miliarde de lei vechi. În acelaşi dosar a mai fost audiat ca martor şi subprefectul de Hunedoara, Aurel Pricăjan. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu cei de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă, au descins în 14 locuinţe ale unor oameni de afaceri din judeţul Hunedoara şi în sediile mai multor firme deţinute de aceştia, de unde au ridicat mai multe persoane pentru audieri. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea directă a Biroului teritorial Hunedoara al DIICOT. Persoanele reţinute fac parte dintre grup infracţional organizat, care până la finele anului 2004, a cauzat statului român, un prejudiciu de aproape 90 de miliarde de lei vechi, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune ficală.

Subprefectul de Hunedoara, Aurel Pricăjan, a fost audiat de procurori, în calitate de martor în acest dosar, deoarece, în 2003, firma al cărei administrator a fost a avut relaţii comerciale cu societăţi controlate de persoanele investigate în dosar. Anchetatorii au stabilit că acesta nu a fost implicat în niciun fel în activităţile infracţionale cercetate.

Acuzaţiile aduse celor 6 oameni de afaceri sunt grave, iar prejudiciul adus statului se pare că a fost subestimat. Dacă justiţia îi va găsi vinovaţi, cei 6 riscă pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

Antena 3

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close