Antena 3 CNN Actualitate 90% dintre jucăriile din România sunt periculoase

90% dintre jucăriile din România sunt periculoase

90% dintre jucăriile din România sunt periculoase
18 Dec 2008   •   15:08

În plin sezon al cumpărăturilor de Crăciun, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului a dat publicităţii o statistică îngrijorătoare pentru părinţi. 90% dintre jucării sunt periculoase pentru copii- aceasta este concluzia unui control efectuat în Bucureşti la 54 de operatori economici, scrie Evenimentul Zilei.
Controlul din Capitală a fost susţinut şi în judeţe precum Alba, Cluj sau Constanţa.
S-a constatat că unele jucării nu aveau informaţiile de utilizare şi nu era precizată vârsta pentru care erau recomandate, eticheta nu era tradusă în limba română, iar pistoalele cu bile sau săbiile cu muchii tăietoare sunt chiar periculoase.
Principala sursă a jucăriilor periculoase este China, care de altfel aduce şi cele mai multe jucării în Uniunea Europeană.
Inspectorii arată că cele mai frecvente accidente sunt sufocarea cu obiecte mici sau căzăturile de pe jucării cu roţi. În plus, ei arată că ar trebui evitate jucăriile care ?trag? cu obiecte sau proiectile, jucăriile cu muchii sau vârfuri ascuţite. De asemenea, la jucăriile pufoase, ar trebui verificat dacă puful din blană nu iese.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OPC
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close