Antena 3 CNN Actualitate A doua zi de caniculă: 40 de grade la umbră şi zeci de persoane leşinate pe stradă

A doua zi de caniculă: 40 de grade la umbră şi zeci de persoane leşinate pe stradă

A doua zi de caniculă: 40 de grade la umbră şi zeci de persoane leşinate pe stradă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Iul 2011   •   22:04

România se topeşte în luna lui cuptor. Românii au suportat a doua zi de caniculă cu temperaturi care au depăşit la umbră şi 40 de grade Celsius. Căldura nimicitoare a pus vieţi în pericol, iar camerele de gardă ale spitalelor s-au umplut cu oameni care au crezut că pot învinge soarele. Numai în Bucureşti 13 oameni au leşinat pe stradă şi au avut nevoie de ambulanţă.

Soarele a ars şi sâmbăta aceasta fără milă. Maxima oficială de 37 de grade Celsius, înregistrată la umbră, a fost doar puţin din ce s-a simţit, după cum arată camera cu termoviziune.

România a fost ca un cuptor cu microunde. Indicele radiaţiilor ultraviolete a trecut peste valoarea 8. Sub cerul senin, pericolul a fost foarte mare.

Cine a trebuit să lucreze în plin soare a riscat mult. Între betoanele oraşelor, adevărata temperatură a ajuns şi la aproape de 60 de grade.

A fost alertă şi la serviciile de Ambulanţă. Numai în Bucureşti au fost anunţate 13 cazuri de leşin în stradă. Alte câteva zeci de persoane au ajuns la urgenţe cu probleme cardiace.

La Neamţ o femeie a căzut secerată de căldură. Ca o binecuvântare, până a venit salvarea, a început şi ploaia.

Nici orele serii n-au adus răcoarea aşteptată.

Meteorologii ne avertizează că duminică va fi şi mai rău. Se anunţă temperaturi care vor depăşi la umbră 38 de grade. Asta însemnă că în plin soare pe stradă sau la plajă vor fi temperaturi de deşert.

 




×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close