Antena 3 CNN Actualitate A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului. Până acum nu s-a știut de el

A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului. Până acum nu s-a știut de el

România se află pe locul 1 ca număr de infectați cu COVID-19, la raportări zilnice, iar situația se înrăutățește în fiecare zi. Celebrul medic infecționist, Virgil Musta a spus că Spitalul Victor Babeș nu mai poate primi bolnavi, întrucât este plin. Simptomele virusului sunt printre cele mai diverse.

A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului. Până acum nu s-a știut de el
Sursa foto: Hepta
18 Iul 2020   •   10:01

Cercetările experților din întreaga lume scot la iveală mai mereu noi detalii despre coronavirus, dar până în acest moment nimeni nu a reușit să vină cu un tratament general valabil sau cu un vaccin. În schimb, cercetătorii descoperă noi detalii legate de urmările pe care le provoacă virusul sau simptome despre care nu s-a știut până acum.

Medicii din Spania au publicat pe 15 iulie în JAMA Dermatologie un studiu care arată că și erupțiile cutanate reprezintă un simptom al COVID-19, neluat în calcul de nimeni.

Cercetătorii aflați sub coordonarea Dr. Juan Jimenez-Cauhe, de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, au examinat în detaliu 21 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.

Ipoteză confirmată și de un dermatolog american

Dintre acești pacienți, șase pacienți (29%) aveau enantem în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

Erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19. În cele mai multe cazuri, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, întărind concluzia că este vorba un simptom al bolii despre care nu s-a știut până acum, anuță și Digi24.

Cât de răspândit este acest simptom de COVID-19 nu se știe, pentru că, din motive de siguranță, la mulți pacienți infectați cu coronavirus nu s-a realizat o examinare orală, spun cercetătorii conduși de Jimenez-Cauhe.

Un dermatolog din SUA a confirmat și el că nu este o surpriză că erupțiile de acest tip apar la pacienții cu COVID-19.

„Un enantem este o erupție cutanată pe membranele mucoase”, a explicat dr. Michele Green, de la Lenox Hill Hospital din New York. „Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela. Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele."

×
Subiecte în articol: coronavirus simptom
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close