Antena 3 CNN Actualitate A fost sau nu anticipat cutremurul de 5,8? Raed Arafat demontează predicția de pe Facebook

A fost sau nu anticipat cutremurul de 5,8? Raed Arafat demontează predicția de pe Facebook

A fost sau nu anticipat cutremurul de 5,8? Raed Arafat demontează predicția de pe Facebook
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    28 Oct 2018   •   23:23

CUTREMUR. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a comentat mesajul viral de pe Facebook prin care era anunțat cutremurul de 5,8 produs duminică dimineaţa, la ora 3:38, în zona seismică Vrancea.

„Mă îndoiesc că cineva poate face o predicție despre un cutremur. Am făcut verificări. Nu știm cine e în spatele acestui site, dacă cineva are o metodă validă de predicție îl așteaptă premiul Nobel. Nu există o astfel de predicție. Riscul e că se poate induce țara în isterie. Dacă site-ul publică și oamenii cred, vă dați seama ce va întâmpla”, a spus Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Arafat a precizat că ISU nu a avut informații că urmează un cutremur.

„Faptul că facem exerciții și ne pregătim este foarte bine, dar cutremurele nu pot fi prezise nicăieri în lume(...). Nu știu să se alerteze vreun cutremur în toată Europa”, a mai spus el.

Pe pagina de Facebook Seismic Center - Predictie si alerta cutremur a apărut o predicție legată de acest seism puternic:

„Ca si opinie personala un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil sa apara in jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineinteles mai este mult timp pana atunci si abia inaintea intervalului vom stii ce procentaj este, dar este bine ca lumea sa fie pregatita tot timpul inclusiv cei de la situatii de urgente in jurul datei de 28 octombrie si sa comunice cu institutiile de cercetare ale statului in caz ca apar semnale ca ar fi posibil acest lucru.

Publicat astazi, 15 august 2018.”

Citiți și:

INFP, reacție oficială la ”prezicerea” cutremurului de duminică dimineață

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close