Antena 3 CNN Actualitate A murit după ce a aşteptat ambulanţa 30 de minute, pentru că nu a fost niciun echipaj liber la SMURD sau SABI

A murit după ce a aşteptat ambulanţa 30 de minute, pentru că nu a fost niciun echipaj liber la SMURD sau SABI

A murit după ce a aşteptat ambulanţa 30 de minute, pentru că nu a fost niciun echipaj liber la SMURD sau SABI
25 Mar 2014   •   15:13

Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii analizează cazul unui bărbat decedat luni seară, în Capitală, întrucât timp de 30 de minute nu a existat niciun echipaj SMURD sau de la Ambulanţă liber, a declarat  secretarul de stat Raed Arafat, conform MEDIAFAX.
   
Apelul pentru trimiterea unui echipaj medical în zona Piaţa Gorjului, în cazul unui bărbat cu probleme cardiace, a fost primit la numărul 112 luni, la ora 18.39. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, de tip B, cu asistent medical, a ajuns la caz la ora 19.12, după mai bine de 30 de minute. Acesta a încercat să îl resusciteze pe bărbat şi, totodată, a chemat şi o altă ambulanţă de tip C, cu medic, care a ajuns la ora 19.24. Bărbatul nu a mai putut fi însă salvat.
   
Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a spus că marţi, cu avizul ministrului Sănătăţii şi ministrului de Interne, s-a aprobat analiza cazului, pentru a se stabili tot ce s-a întâmplat, cauza pentru care nu a existat niciun echipaj disponibil de la primul apel şi până la sosirea primului echipaj de Ambulanţă.
       
Secretarul de stat a mai adăugat că, după discuţiile cu reprezentanţii Ambulanţei şi SMURD, a rezultat lipsa resurselor umane la momentul la care s-a făcut apelul la 112.

Raed Arafat a precizat că primul echipaj care a ajuns la bărbat, la ora 19.12, era unul de tip B, cu asistent medical şi cu toate echipamentele necesare.

El a ţinut să precizeze că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, MAI discută de trei săptãmâni posibilitatea creşterii numărului de echipaje la SMURD cu cinci-şase echipaje pe tură. Totodată, pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov se analizează posibilitatea de a plăti mai multe gărzi pentru asistenţă, ca să convoace mai multe echipaje.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close