Antena 3 CNN Actualitate A murit Ileana Gyulai Ienei, soţia marelui antrenor român Emeric Ienei. Fosta campioană mondială avea 75 de ani

A murit Ileana Gyulai Ienei, soţia marelui antrenor român Emeric Ienei. Fosta campioană mondială avea 75 de ani

Ileana Gyulai Ienei, soţia marelui antrenor român Emeric Ienei, a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani.

A murit Ileana Gyulai Ienei, soţia marelui antrenor român Emeric Ienei. Fosta campioană mondială avea 75 de ani
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    25 Aug 2021   •   16:53

Anunţul decesului său a fost făcut de cei de la Steaua TV, pe pagina lor de Facebook:

"Condoleanțe, Emeric Ienei! Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani. Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!".

Ileana Gyulai Ienei a fost campioană mondială la floretă la Havana, în Cuba, în 1969, şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico City, din 1968, şi de la Munchen, din 1972. Nu mai puțin de şapte medalii la diferite ediţii ale Campionatului Mondial de scrimă, respectiv o medalie de aur, trei medalii de argint şi trei medalii de bronz a obținut, în total, Ileana Gyulai Ienei.

Înainte de a se căsători cu marele antrenor Emeric Ienei, celebra sportivă a fost măritată cu Ion Drîmbă, de asemenea fost campion mondial şi olimpic la floretă. A divorţat de acesta pentru a se mărita cu Emeric Ienei.

×
Subiecte în articol: Emeric Ienei
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close