Antena 3 CNN Actualitate A murit Radu Bădică. Avea 46 de ani și era considerat o legendă în sportul său

A murit Radu Bădică. Avea 46 de ani și era considerat o legendă în sportul său

Radu Bădică a fost unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România. De altfel, era unul dintre cei care au pus bazele acestui sport pe care l-a reprezentat cu succes la cele mai importante competiții din lume.

A murit Radu Bădică. Avea 46 de ani și era considerat o legendă în sportul său
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    06 Iul 2022   •   23:22

Radu Bădică era tatăl unei fete de doar 16 ani. Acesta se simțise rău de dimineață, iar în cursul serii trupul său a cedat.

Bădică a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, în anul 2000 și deținea peste 300 de trofee din diverse competiții. A câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România și era dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap, potrivit stiripesurse.ro.

A format zeci de pescari și a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport și nu exista lac important din România sau Europa în care să nu fi pescuit.

Radu Bădică a produs pentru prima oară în România un tip de momeală modernă pentru crap, numită "boilies"  și a oferit consultanță multor proprietari care au luat lacuri seci și lăsate în paragină și au creat incinte de pescuit apreciate în toată Europa.

×
Subiecte în articol: Radu Bădică
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close