Antena 3 CNN Actualitate A murit Ticu Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici

A murit Ticu Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici

A murit Ticu Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici
05 Dec 2008   •   11:46

Ticu Dumitrescu a murit vineri dimineaţă. El suferea de cancer iar, în ultima lună, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde ceruse să fie externat joi. Trupul său va fi depus, vineri, la sediul Senatului, urmând a fi înhumat la Buzău, declară surse din CNSAS. Ticu Dumitrescu s-a născut pe 27 mai 1928 în comuna prahoveană Ciumaţi. A fost eliminat din Facultatea de Drept înainte de a fi arestat de Securitate şi condamnat ca deţinut politic.
După eliberarea din 1953, Ministerul Învăţământului i-a respins cererea de a continua studiile, cu motivaţia că "se menţine eliminarea din toate universităţile din ţară pentru activitate antidemocratică." A fost incarcerat din nou în 1958 şi condamnat la 23 de ani de muncă silnică pentru infracţiunea de uneltire. Pedeapsa a fost comutată în 1962 la şase ani închisoare corecţională şi eliberat în 1964, odată cu graţierea tuturor deţinuţilor politici din România.
După 1990 s-a remarcat în lumea politică, fiind membru CPUN, apoi senator de orientare creştin democrată în două legislaturi. A ocupat funcţia de preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România şi a fost preşedinte al Uniunii Internaţionale a Foştilor Deţinuţi Politici între 1991 şi 1999. A fost ini'iatorul Legii Lustraţiei, document controversat de mulţi dintre cei vizaţi. S-a retras din activitatea politică în 2003, nefiind de acord cu compromisurile şi linia politică abordată de PNŢCD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close