Antena 3 CNN Actualitate A.N.I. va fi condusă de oamenii de casă ai demnitarilor

A.N.I. va fi condusă de oamenii de casă ai demnitarilor

A.N.I. va fi condusă de oamenii de casă ai demnitarilor
26 Iun 2007   •   09:31

Consiliul Naţional al A.N.I., instituţia care va controla averile demnitarilor, este format din oamenii de casă ai politicienilor, scriu ziariştii de la „Gândul”. Primul client al Agenţiei ar putea fi actualul secretar general al Ministerului Justiţiei, Dorin Costel Todor, spun ziariştii de la „Jurnalul Naţional”. Fostul director de cabinet al Monicăi Macovei se face vinovat de nerespectarea legii privind incompatibilitatea în funcţii, mai scriu aceiaşi ziarişti.

Consiliul Naţional de Integritate este forul care alege preşedintele A.N.I. şi face raportul de activitate al agenţiei. Politicienii nu au fost însă impresionaţi de responsabilitatea care cade în sarcina consiliului şi au preferat, spun jurnaliştii de la „Gândul”, să desemneze drept membri ai acestuia, oameni apropiaţi lor în locul unor persoane cu experienţă.

Astfel Partidul Democrat l-a trimis, în faţa Comisiei Juridice a Senatului pentru a face parte din C.N.I., pe Marian Zlotea, un apropiat al lui Adriean Videanu.

Liberalii
au procedat la fel şi l-au desemnat la C.N.I. pe Mihai Şaptefraţi, un tânăr de 27 de ani, fost consilier parlamentar. Acesta a lucrat o perioadă de timp la cabinetul lui Bogdan Olteanu, iar de câteva luni a obţinut un post de consilier la AVAS.

Conservatorii
au retras-o pe Rodica Stănoiu, pentru a o trimite în locul ei pe avocata acesteia, Alice Drăghici, cea care îi apără şi pe Omar Hayssam şi pe omul de afaceri Genică Boerică.

Mai mulţi magistraţi, printre care şi preşedintele Asoaciaţiei Magistraţilor, Viorica Costiniu, s-au aflat pe listă, dar Comisia Juridică din Senat s-a văzut obligată de Constituţie să-i respingă. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a anunţat luni că în Comisia juridică au fost validate doar 12 din cele 15 nominalizări pentru Consiliul Naţional de Integritate.

Cauza acestui fapt este că propunerile care au inclus persoane având funcţia de magistrat sau de consilier parlamentar au fost considerate incompatibile.

Primul client al Agenţiei Naţionale de Integritate ar putea fi un apropiat al fostului ministru al Justiţiei, spun ziariştii de la „Jurnalul Naţional”. Este vorba de fostul director de cabinet al Monicăi Macovei, Dorin Costel Todor, în prezent secretar general al Ministerului Justiţiei. Conform unor date aflate în posesia „Jurnalului Naţional”, acesta este asociat şi administrator la o firmă din Braşov, deci se află într-un evident conflict de interese. Acest lucru a fost omis din unica sa declaraţie de interese depusă, mai spun jurnaliştii.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close