Antena 3 CNN Actualitate A trecut un an de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Şase bebeluşi au murit în incendiu

A trecut un an de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Şase bebeluşi au murit în incendiu

A trecut un an de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Şase bebeluşi au murit în incendiu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Aug 2011   •   09:08

A trecut un an de la una dintre cele mai mari tragedii din sistemul sanitar românesc, incendiul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Şase bebeluşi au murit atunci, iar alţi cinci au rămas cu arsuri grave pe suprafaţa corpului.

Pentru familiile bebeluşilor morţi în urma incendiului de la maternitatea Giuleşti a fost un an de doliu. Singurele lor amintiri au rămas clipele în care i-au văzut pe cei mici în incubatoarele de la Terapie Intensivă. Alţi părinţi nu au avut însă această şansă. Trei dintre bebeluşi au murit, pe loc, în incendiu. Ceilalţi trei s-au mai luptat câteva zile pentru viaţa lor. Cel mai mult a rezistat Georgian Daniel. Inima lui s-a oprit însă după 27 de zile.

Părinţii îndureraţi au căutat vinovaţii, pentru care nicio pedeapsă nu li se pare prea aspră. "Aş vrea să fie puţin pârjoliţi în tălpi, cum a fost şi micuţul meu, să simtă cam aceleaşi lucuri care le-a simţit micuţul meu", spune Andrei Dragomirescu, tatăl lui Eric Ştefan, unul dintre bebeluşii morţi în incendiu.

Vinovaţii pentru această tragedie încă n-au fost traşi la răspundere, iar procesul continuă.

Vezi imagini de la tragedia de anul trecut, trimise de Prietenul, un utilizator al Videonews.ro.

 


În urmă cu un an, zeci de mii de oameni au răspuns apelului făcut de Antena 3, de a stinge lumina pentru câteva minute în memoria bebeluşilor morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Oameni simpli, dar şi instituţii ale statului: Guvern, Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Teatrul Naţional. Un gest de solidaritate menit să stingă măcar o mică parte din durerea părinţilor neconsolaţi.

S-au stins luminile şi în Piatra Neamţ, în centrul oraşului şi la serviciul de ambulanţă. La Constanţa, marile bulaverde au fost şi ele în întuneric.

Luminile s-au stins şi în casele oamenilor. Mii de gânduri calde şi încurajări au pornit din suflete de părinţi către cei care nu înţeleg nici azi de ce a trebuit să se întâmple aşa ceva.



×
Subiecte în articol: incendiu bebelusi morti
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close