Antena 3 CNN Actualitate Abonaţii de telefonie fixă şi mobilă în aceeaşi carte de telefon

Abonaţii de telefonie fixă şi mobilă în aceeaşi carte de telefon

Abonaţii de telefonie fixă şi mobilă în aceeaşi carte de telefon
23 Iul 2007   •   15:16

Asociaţia naţională pentru reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a iniţiat un proiect prin care toţi abonaţii reţelelor de telefonie fixă şi mobilă din România vor fi înscrişi într-o bază de date comună. Un prim pas a fost deja făcut prin prezentarea proiectului de decizie care conţine regulile pe baza cărora Autoritatea va desemna un furnizor pentru realizarea proiectului. Acesta urmează să fie ales prin licitaţie publică, perioada de desemnare urmând a fi de minimum doi ani. Singurele baze de date pe care românii le au momentan la dispoziţie sunt Pagini Aurii (care oferă numerele de telefon de contact pentru firme) şi baza de date a abonaţilor Romtelecom disponibilă prin baza de date Pagini Albe sau în format electronic pe site-ul Romtelecom.

Firmele de telefonie mobilă ofera informaţii despre abonatii lor, dar într-un sistem cu ?circuit inchis?, care poate deveni foarte greoi şi îndelungat. Vodafone oferă serviciul ?Vodafone Agenda? prin care orice abonat sau utilizator de cartele preplătite poate afla numarul de telefon al unui alt utilizator al aceleiaşi reţele cu condiţia să-i cunoască oraşul de reşedinţă, Orange şi Cosmote oferă şi ei un serviciu similar, denumit ?Orange Agenda?, respectiv ?Agenda Cosmote?, serviciile fiind taxate.

După stabilirea firmei care se va ocupa de crearea şi întreţinerea acestei baze de date, abonaţii vor fi înştiinţaţi de operatorul pe care-l folosesc pentru a li se aduce la cunoştinţă înscrierea lor în noul registru comun, acest lucru fiind opţional.

Citiţi articolul complet în România Liberă

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close