Antena 3 CNN Actualitate Absolvenţii de Politehnică, printre cei mai bine plătiţi angajaţi. Vezi topul salariilor din România

Absolvenţii de Politehnică, printre cei mai bine plătiţi angajaţi. Vezi topul salariilor din România

Absolvenţii de Politehnică, printre cei mai bine plătiţi angajaţi. Vezi topul salariilor din România
Sursa foto: Foto: antena3.ro
31 Mai 2011   •   11:23

Oferta locurilor de muncă pentru tinerii absolvenţi de facultate a crescut cu 15% faţă de 2011, conform recruiterilor, însă salariile au stagnat.

Absolvenţii de Politehnică se numără printre cei mai norocoşi tineri, întrucât companiile oferă inginerilor debutanţi, programatorilor şi testerilor de jocuri, salarii care încep de la 300 - 400 de euro şi ajung la 600 de euro pe lună.

Pe de altă parte operatorii call center câştigă între 300 şi 400 de euro net. Salariile cresc însă în cazul celor care vorbesc limbi străine rare sau exotice.

La polul opus se află tinerii care se angajează ca lucrători comerciali în hipermarketuri sau ca agenţi de vânzări, situaţie în care salariile încep de la 100 - 200 de euro net.

Companiile susţin însă că tinerii care manifestă aptitudini deosebite în acest domeniu pot ajunge la salarii de 430 - 480 de euro pe lună plus bonuri de masă, pentru poziţii de şef de magazin.


×
Subiecte în articol: absolventi top salarii angajati România
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close