Antena 3 CNN Actualitate Femeia care a ucis cu mașina două fete din Capitală, lăsată în libertate, sub control judiciar

Femeia care a ucis cu mașina două fete din Capitală, lăsată în libertate, sub control judiciar

Șoferița în vârstă de 56 de ani care, sâmbătă, a ucis două fete în cartierul bucureștean Andronache, după ce a intrat cu mașina pe trotuar, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Femeia care a ucis cu mașina două fete din Capitală, lăsată în libertate, sub control judiciar
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   15:19

Decizia instituirii controlului judiciar a fost luată de către magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 2, București.

Femeia fusese reținută luni, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acesteia.

Marți, Judecătoria Sectorului 2 a respins propunerea de arestare și a decis ca femeia să fie plasată sub control judiciar 60 de zile. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a fost audiată luni după amiază la Brigada Rutieră a Capitalei, în prezența procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2. Femeia a fost dusă cu mandat la audieri, fiind ridicată de acasă de către polițiști.

Șoferița a fost audiată la Brigada Rutieră și sâmbătă seară, la câteva ore de la producerea accidentului. După audieri, ea a fost lăsată să plece, fără a fi luată vreo măsură preventivă împotriva sa.

Şoferiţa care a ucis două fete în cartierul Andronache şi-a recunoscut vina: "Am băut rom. Mai bine muream eu!"

Luni, au ajuns rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii, căreia i-au fost recoltate probe biologice. Acestea arată că la trei ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge. 

La audieri, femeia a declarat că "mai bine murea ea decât să trăiască aşa cu conştiinţa încărcată". De asemenea, femeia a explicat că nu va depune plângere împotriva fratelui fetiţei, cel care a lovit-o cu pumnii după accident.

 

×
Subiecte în articol: București accident
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close