Antena 3 CNN Actualitate Accident spectaculos în portul Constanţa. Remorcher, lovit de o navă gigant (VIDEO)

Accident spectaculos în portul Constanţa. Remorcher, lovit de o navă gigant (VIDEO)

Accident spectaculos în portul Constanţa. Remorcher, lovit de o navă gigant (VIDEO)
09 Mar 2010   •   19:34

Un accident naval a zguduit portul Constanţa Sud. O navă gigant a fost la un pas să strivească un remorcher. Au fost clipe cumplite pentru marinarii români care se vedeau deja pe fundul mării. Întreaga scenă de groază a fost filmată de echipajul unui alt vapor care se afla în port.

În remorcher erau doi marinari. De altfel, pe imagini se şi vede cum aceştia au încercat să scape din calea acestui portcontainer. Au avut noroc. Nava uriaşă are 82.000 de tone şi e mare cât trei terenuri de fotbal. Un remorcher este abia a suta parte din portcontainer.

Pare o confruntare dintre o furnică şi un elefant. Împins de mastodontul francez, remorcherul era cât pe ce să se scufunde. Vina pentru acest accident o poartă vijelia puternică, dar şi un căpitan de navă încăpăţânat. Comandantul francez al port-containerului a primit avertizare de vreme nefavorabilă. Dar n-a vrut să amâne plecarea.

Remorcherele româneşti au încercat să tragă uriaşul de 300 de metri lungime şi 40 lăţime. Nu aveau putere suficientă pentru asta. Vijelia a smuls legăturile şi a început să împingă nava uriaşă. După ce s-a lovit de nava turcească, portcontainerul s-a îndreptat către micul remorcher.

Marinarii români erau cât pe ce să fie striviţi cu tot cu remorcher. Apoi, nava lor s-a înclinat foarte periculos. Doar un miracol a făcut ca marinarii să nu cadă în apa adâncă de 30 de metri.

În urma impactului, tot port-containerul are de suferit. S-a ales cu o gaură de vreo 6 metri pătraţi. ?Comandantul navei rămâne responsabil pentru avariile la 2 nave?, a declarat Alexandru Mezei, şeful căpităniei zonale Constanţa.

Dacă luni se grăbea să plece, acum este nevoit să mai aştepte câteva zile în port, până când vor fi plătite reparaţiile navelor.



Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close