Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, detalii exclusive despre starea actorului Bogdan Stanoevici: "Este cooperant"

Adina Anghelescu, detalii exclusive despre starea actorului Bogdan Stanoevici: "Este cooperant"

Jurnalistul Antena 3, Adina Anghelescu a oferit date de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici.

Adina Anghelescu, detalii exclusive despre starea actorului Bogdan Stanoevici: "Este cooperant"
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   17:45

Pe 16 decembrie, actorul Bogdan Stanoevici a fost internat la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' din Capitală infectat cu SARS-CoV2. La două zile distanță, deja, era dus la Terapie Intensivă în stare gravă.

El a fost supus recent şi unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaos total timp de 7 până la 15 zile. Practic, în acest moment oxigenarea lui se face doar extracorporală.

Jurnalistul Antena 3, Adina Anghelescu, a oferit date de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului care dă semne de ameliorare.

"Bogdan Stanoevici se află în continuare internat la „Institutul Inimii”, de aceea s-a stabilit ca în cazul în care plămanul nu se recuperează în perioada aceasta de aproape 10 zile, în care a stat la procedura ECMO( plămân artificial) să se meargă în continuare să fie conectat în continuare. Plămânul are nevoie de de mai mult timp, aşa spun medicii, de a se recupera, el fiind afectat în proporţie  de aproape 100% când a fost adus la Institutul Inimii”, a spus Adina Anghelescu

Bogdan Stanoevici este cooperant

"Vestea bună este că în momentul în care nu este sedat Bogdan Stanoevici este cooperant dar în situaţia în care se află acum, nu poate fi ţinut nesedat foarte mult timp.

Procedura ECMO- sângele iese printr-o parte se oxigenează şi intră printr-un alt tub înapoi în corp. Respiraţia se face în afara corpului şi oxigenul este dat prin această procedură organismului şi de aceea este nevoie de sedare”, a explicat Adina Anghelescu.

Medicii sunt rezervaţi

"Medicii sunt rezervaţi în continuare. Eu zic că este bine ca toţi să ne păstrăm optimismul, aşa cum fac şi medicii de la Institutul Inimii pentru încă şapte zile, timp în care va sta conectat pe ECMO”, a mai spus Adina Anghelescu.

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Stanoevici
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close