Acum 19 ani, Ion a ucis un italian și credea că polițiștii nu-l vor prinde niciodată. Cum l-au descoperit oamenii legii

de D.G.    |    14 Mai 2020   •   01:31
Acum 19 ani, Ion a ucis un italian și credea că polițiștii nu-l vor prinde niciodată. Cum l-au descoperit oamenii legii Hepta/ ARHIVA

Un român, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat la Verona, Italia, pentru o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu 19 ani.

În urma investigațiilor desfășurate de echipajul mobil al sediului Poliției Scala (și de Serviciul Operațional Central și de Poliția Științifică din Roma), Poliția de Stat, pe mandatul procurorului din Verona, l-a arestat pe Ion L., în vârstă de 64 de ani, cetățean român deținut pentru crimă agravată a lui Antonio Schiesaro, în vârstă de 70 de ani, care a avut loc la Veronetta, în via don Nicola Mazza, în mai 2001.

Anchetele au fost inițiate la acea dată în urma descoperirii cadavrului bărbatului, în interiorul casei sale, lovit violent și în mod repetat. Victima a fost lovită de 70 de ori la gât și la spate cu o foarfecă de oțel, potrivit tgverona.it, citat de stiridiaspora.ro.

Activitățile de investigare au fost complexe întrucât victima obișnuia să frecventeze zona gării în căutarea tinerilor, oameni ai străzii, în mare parte străini, cu care să aibă relații sexuale ocazionale în schimbul ospitalității. Din acest motiv, foarte multe persoane i-ar fi trecut pragul casei.

Deși au adunat numeroase probe, inclusiv din zona băii, unde criminalul s-ar fi spălat pentru a șterge urmele, anchetatorii au bătut ani buni pasul pe loc. În cele din urmă, grație unei reanalize a dosarelor vechi rămase cu autor necunoscut, grație probelor ADN și metodelor moderne de analiză a probelor, anchetatorii au ajuns la românul Ion L. Românul a fost capturat în zona Ostia, unde se refugiase într-un camping.

Parteneri
sati
x close