Antena 3 CNN Actualitate Noi acuzaţii cutremurătoare în cazul spitalului din Reşiţa: "S-a dus lovită la cap la spital și a murit de COVID-19”

Noi acuzaţii cutremurătoare în cazul spitalului din Reşiţa: "S-a dus lovită la cap la spital și a murit de COVID-19”

Fiul unei femei decedate la spitalul groazei din Reşiţa, cea care se afla într-un sac negru în imaginile apărute în presă, susţine că mama sa a fost omorâtă cu zile în spital pentru că nu i-a fost administrat oxigen.

Noi acuzaţii cutremurătoare în cazul spitalului din Reşiţa: "S-a dus lovită la cap la spital și a murit de COVID-19”
de Claudia Popovici    |    03 Dec 2020   •   16:45

Femeia a venit la spital în urma unei contuzii la cap, iar în spital s-a îmbolnăvit de Covid-19, susţine fiul ei. Bărbatul este acum revoltat că nu reuşeşte să scoată trupul mamei sale din spital pentru înmormântare din cauza birocraţiei.

"De duminică nu pot să o scot din spital. Au lăsat-o fără aer. Am adus-o vie, aia a fost la Resiţa, în sac. Sunt nişte criminali. Avea pe limbă numai băşici. Nu i-a dat aer, nu i-a dat nimic, au omorât-o cu zile”, a spus, pentru Antena 3, fiul femeii decedate în spitalul din Reşiţa.

Fiul femeii: "Mama a venit sănătoasă în spital, s-a infectat în spital"

"Şi-a spart capul şi a venit SMURD-ul. Nu au fost în stare să o panseze. Au dus-o la mare doctor de familie. Au lăsat-o aici să moară, fără aer, fără nimic. Mama a venit sănătoasă în spital, s-a infectat în spital”, a mai spus fiul femeii de decedate la spitalul din Reşiţa.

Primele amenzi la Spitalului Județean de Urgență Reșita. Managerul, sancționat cu 10.000 de lei

Corpul de control trimis de urgentă ieri la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa începe abia acum verificările la unitatea spitalicească. După apariţia imaginilor înfiorătoare din spital au fost anunţate anchete de amploare şi a fost deschis chiar şi un dosar penal.

Deocamdată, singura măsură luată a fost amendarea persoanlului medical cu 18.000 de lei în total.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita a fost sancționat cu 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. Pentru același motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată și una dintre infirmiere.

O altă asistentă medicală care lucrează la secția de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.

Dosar penal pentru abuz în serviciu la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu după ce Antena 3 a difuzat imagini revoltătoare de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița în care apar mai mulți bolnavi dezbrăcați stând în condiții mizere.

 

×
Subiecte în articol: Spital Reşiţa
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close