Antena 3 CNN Actualitate Primele amenzi la Spitalului Județean de Urgență Reșita. Managerul, sancționat cu 10.000 de lei

Primele amenzi la Spitalului Județean de Urgență Reșita. Managerul, sancționat cu 10.000 de lei

Decizia a venit după ce, în spațiul public au apărut imagini șocante cu bolnavi dezbrăcați stând în condiții mizere. Alte trei asistente și o infirmieră au fost sancţionate.

Primele amenzi la Spitalului Județean de Urgență Reșita. Managerul, sancționat cu 10.000 de lei
de Claudia Popovici    |    02 Dec 2020   •   18:08

Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita după ce imagini tulburătoare cu pacienţii au apărut în spaţiul public.

După prima zi de control, Inspecția Sanitară de Stat a dat primele sancțiuni în valoare de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita, trei asistente și o infirmieră au fost sancţionate

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita a fost sancționat cu 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. Pentru același motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată și una dintre infirmiere.

O altă asistentă medicală care lucrează la secția de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat și că va face un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Directoarea spitalului confirmă că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice care au nevoie de îngrijiri speciale, secția de pneumologie neputând să asigure această asistență și din cauza lipsei de personal.

Din acest motiv, respectiv pentru că nu există personal calificat angajat, pacienţii sunt lăsaţi efectiv să se chinuie şi să moară.

"Imaginile surprinse demonstrează neputința unui sistem medical, de această dată fiind rândul spitalului reșițean, dar trebuie să recunoaștem că situația se regăsește și la alte spitale din țară, fapt care trebuie să dea de gândit tuturor pentru că sănătatea este o componentă de bază a sistemului și fără o investiție majoră în resursa umană și logistică din sistemul sanitar vom surprinde mereu realitatea amară cu care ne confruntăm fie din postura de manager, de medic, asistent sau infirmier, ori din aceea de pacient sau aparținător al acestuia”, a mai spus managerul SJUR.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close