Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave! DNA a știut despre fraudarea examenelor de către viitorii piloți. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”

Acuzații grave! DNA a știut despre fraudarea examenelor de către viitorii piloți. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”

Acuzații grave! DNA a știut despre fraudarea examenelor de către viitorii piloți. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”
Sursa foto: Foto: Pixabay
29 Oct 2019   •   13:12

Direcția Națională Anticorupție a primit încă de pe 2 octombrie, cu număr de înregistrare, un denunț al fraudării examenelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, însă nu a făcut nimic în acest sens.

Persoana care a depus a anunțat că nu a primit nici un răspuns și nici nu a fost căutat de procurorii anticorupție, scriu jurnaliștii Libertatea.

Același petent care a dus mesajele la DNA a făcut o sesizare și la EASA a fost și ea sesizată pe 25 septembrie, tot fără răspuns. EASA  este Agenția Europeană de Siguranță a Aviației și are proceduri stricte cărora țările membre sunt obligate să se supună. 

Examenele pentru licența de pilot, fraudate cu ajutorul aplicației WhatsApp

Examenele pentru obținerea licenței de pilot din această toamnă, de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, au fost fraudate, candidații păcălind testele folosindu-se de un grup de WhatsApp

Viitorii piloți au fotografiat testele grilă de pe foile din sală, le-au postat pe grupul WhatsApp, iar persoane de pe telefoane din afara clădirii le-au dat răspunsurile corecte. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, se roagă între ei la examenul de Meteorologie, considerat cel mai dificil.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a declanșat o anchetă

“Nu am crezut că așa ceva se poate întâmpla!”, au spus, uluiți, Armand Petrescu și Tudorel Roman, primii doi oameni din organigrama AACR, când au văzut probele aduse de ziar.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close