Antena 3 Actualitate Examenele pentru licența de pilot din această toamnă au fost fraudate. Cursanții au trișat folosind un grup de WhatsApp. Autoritatea Aeronautică Civilă Română a declanșat o anchetă

Examenele pentru licența de pilot din această toamnă au fost fraudate. Cursanții au trișat folosind un grup de WhatsApp. Autoritatea Aeronautică Civilă Română a declanșat o anchetă

29 Oct 2019   •   08:59
Examenele pentru licența de pilot din această toamnă au fost fraudate. Cursanții au trișat folosind un grup de WhatsApp. Autoritatea Aeronautică Civilă Română a declanșat o anchetă
Sursa foto: Foto: Libertatea/Catalin Tolontan/Facebook

Examenele pentru obținerea licenței de pilot din această toamnă, de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, au fost fraudate, candidații păcălind testele folosindu-se de un grup de WhatsApp, scrie Libertatea.

Viitorii piloți au fotografiat testele grilă de pe foile din sală, le-au postat pe grupul WhatsApp, iar persoane de pe telefoane din afara clădirii le-au dat răspunsurile corecte. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, se roagă între ei la examenul de Meteorologie, considerat cel mai dificil.

DNA a știut despre fraudarea examenelor de către viitorii piloți

Pe 5-8 august 2019 și 29 august 2019 (la Școala de Aviație Civilă – SSAvC) și pe 9-10 august 2019 (la Autoritatea Aeronautică Civilă Română – AACR), ambele instituții de stat, au fost date examenele pentru “piloții particulari”, primul dintre cei trei pași pe care îi face un pilot de linie. Cu aceste examene, urmate de teste practice, Autoritatea îți dă licența de pilot particular, cu care poți zbura “doar singur sau alături de un prieten”, după cum au explicat reprezentanții AACR.

Jurnaliștii le-au arătat șefilor Autorității mesajele și pozele de pe telefoane și au văzut cum cursanții au trucat 18 examene la 9 materii, primul examen la Şcoală, al doilea chiar la Autoritate.

“Nu am crezut că așa ceva se poate întâmpla!”, au spus, uluiți, Armand Petrescu și Tudorel Roman, primii doi oameni din organigrama AACR, când au văzut probele aduse de ziar.

 AACR a comunicat către Libertatea că în recenta sesiune au dat examen 51 de oameni, dintre care 16 au luat examenul. Doi au primit deja licență de pilot, după ce au luat și testele practice.  Conducerea Autorității a comunicat ieri ziarului că a numit o comisie internă care va analiza situația și că, până atunci, ”procesul de licențiere pentru pilot PPL pentru toți cei promovați este suspendat”.

Citește articolul complet pe Libertatea.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close