Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii grave la adresa DNA

Acuzaţii grave la adresa DNA

Acuzaţii grave la adresa DNA
Sursa foto: sursa: luju.ro
13 Aug 2015   •   21:34

Prinţul Paltin Sturdza acuză procurorii DNA că au falsificat stenogramele din dosarul retrocedărilor de padure, în care este inculpat împreună cu Viorel Hrebenciuc. Avocaţii lui Sturdza au demonstrat că exista diferenţe uriaşe între stenogramele DNA şi înregistrările audio. Spre exemplu, în stenograma DNA e transcris „Adică aveţi banii aştia...", iar pe fişierul audio se aude „Adică aveţi o anumită bază". În loc de „faza a doua", procurorii au trecut „şpaga a doua".

Jurnalistul Adina Anghelescu a explicat, joi seara, în emisiunea Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, că proba în cazul stenogramelor o constituie redarea respectivă.
"Ca să vezi că redarea a fost fidelă cu ceea ce se află pe suportul magnetic, uneori se audiază în instanţă - când aceasta este de acord."

Răzvan Dumitrescu a întrebat-o pe Adina Anghelescu dacă se sesizează cineva în acest caz.
"Nu, pentru că este un dosar în curs. Inspecţia judiciară va spune că ei nu pot să se sesizeze pentru că, fiind un dosar în curs, el trebuie să-şi urmeze cursul, şi instanţele care judecă trebuie să înlăture aceste inadvertenţe", a spus jurnalistul Antena3.ro.

Fostul director SIE, Cătălin Harnagea spune că procurorul care, cu rea intenţie, a schimbat sensul şi cuvintele nu mai trebuie să fie lăsat să se ocupe de cauză.

"Totuşi, aceeaşi procurori continuă să cerceteze cauza, în acest moment."



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close