Antena 3 CNN Actualitate Adelina Andrei, o tânără asistentă din Buzău bolnavă de COVID-19, a murit la scurt timp după ce a născut

Adelina Andrei, o tânără asistentă din Buzău bolnavă de COVID-19, a murit la scurt timp după ce a născut

Adelina Andrei, o tânără asistentă din Buzău în vârstă de 32 de ani, a murit în această dimineaţă, într-un spital din Bucureşti, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi a născut prematur.

Adelina Andrei, o tânără asistentă din Buzău bolnavă de COVID-19, a murit la scurt timp după ce a născut
de Alin Tarnovschi    |    05 Ian 2021   •   13:40

Tânăra asistentă însărcinată lucra în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău din luna martie 2016. Viaţa Adelinei s-a schimbat înainte de Crăciun, pe 21 decembrie 2020, atunci când a fost diagnosticată cu COVID-19.

Însărcinată, asistenta a rămas acasă, în izolare, însă pe 30 decembrie s-a simţit foarte rău şi a ajuns la UPU Buzău, pe mâinile colegilor săi. Pentru că era însărcinată în 33 de săptămâni, medicii au decis ca tânăra asistentă să fie transferată la Maternitatea Buzău.

"La ora 15:52 (n.r. pe 30 decembrie 2020), pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală.

S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București unde a rămas internată.

Pacienta a fost examinată de catre medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare", se arată într-o informare a medicilor.

Colegii asistentei au transmis un mesaj de condoleanţe.

"Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU-SMURD, care a decedat în aceastî dimineaţă la un spital din Capitală. Asistenta Adelina Andrei era angajata SJU Buzău din luna martie 2016. Dispariţia fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toţi şi suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace!", au scris colegii Adelinei de la UPU Buzău.

×
Subiecte în articol: Buzau COVID-19
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close