Antena 3 CNN Actualitate Adevăratele motive pentru care vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată până în 31 martie 2020

Adevăratele motive pentru care vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată până în 31 martie 2020

Schimbările multiple pe care operatorii de telefonie mobilă și partenerii acestora ar fi trebuit să le implementeze, până la 1 ianuarie 2020, pentru colectarea datelor celor care cumpără cartele telefonie preplătite sunt adevăratele motive pentru care Guvernul a decis prin ordonanță de urgență amânarea cu 3 luni a acestei obligații, se arată în Ordonanța de Urgență publicată în 31 decembrie 2019 în Monitorul oficial.

Adevăratele motive pentru care vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost amânată până în 31 martie 2020
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Ian 2020   •   14:26

Neadoptarea acestor măsuri ar fi condus, începând cu data de 1 ianuarie 2020, la imposibilitatea furnizării serviciilor de telefonie mobilă, se arată în actul normativ.

Guvernul a decis în ultima ședință din 2019, amânarea cu 3 luni, prin Ordonanță de urgență, a termenului până la care operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să vândă noile cartele SIM preplătite numai după ce obțin de la utilizatori date personale precum nume, prenume, adresă, CNP. Motivul anunțat public a fost că actul care a impus această obligație pentru 1 ianuarie 2020 este atacat la Curtea Constituțională. Ordonanța publicată ulterior în Monitorul Oficial arată însă că motivele au fost cu totul altele.

Detalii, pe hotnews.ro.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close