Antena 3 CNN Actualitate Adolescentul care şi-a ucis prietena în parcul Copou a ieşit din închisoare

Adolescentul care şi-a ucis prietena în parcul Copou a ieşit din închisoare

Adolescentul care şi-a ucis prietena în parcul Copou a ieşit din închisoare
Sursa foto: Foto captura Antena 3
21 Oct 2015   •   20:27

Adolescentul care şi-a ucis prietena în parcul Copou din Iaşi a ieşit din închisoare. Obligaţi de lege, judecătorii l-au trimis pe Eduard să aştepte acasă o sentinţă definitivă, la 8 luni după ce a comis crima.

Până atunci, ucigaşul în vârstă de 16 ani rămâne în arest la domiciliu. Gardian fără voie, tatăl lui a întărit gardul casei transformate în închisoare.

Cu faţa acoperită, Eduard a făcut primii paşi în libertate din centrul de detenţie de la Brăila. Unde a fost închis după ce a omorât-o în pe Diana, iubita lui. Mama a venit să-şi ia acasă fiul acuzat că a ucis cu sânge rece o fată de vârsta lui.

Băiatul de 16 ani a fost găsit vinovat de crimă de magistraţii tribunalului Iaşi. L-au condamnat la 15 ani de detenţie, într-un centru de minori. Dar noul Cod Penal i-a obligat să-l trimită în arest la domiciliu. Până când decizia va fi definitivă.

Înainte ca fiul lor să ucidă, părinţii adolescentului locuiau la câteva străzi de bunica Dianei. S-au mutat în cealată parte de oraş, goniţi de ruşine.

Diana, o elevă olimpică de 16 ani, a fost omorâtă pe 28 februarie de băiatul care spunea că o iubea. Anchetatorii au spus că băiatul avea discernământ şi a premeditat crima, furios că victima a pus capăt relaţiei.
Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close