Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai importanți chirurgi români, a încetat fulgerător din viață

Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai importanți chirurgi români, a încetat fulgerător din viață

Dr. Adrian Lobonțiu, unul din cei mai importanți chirurgi români, a încetat din viață în locuința sa din Washington.

Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai importanți chirurgi români, a încetat fulgerător din viață
Sursa foto: Facebook / Adrian Lobonțiu
de Laura Dinu    |    11 Mar 2021   •   15:42

Doliu în medicină! Duminică, 7 martie, a încetat fulgerător din viață, în locuința sa din Wasahington, dr. Adrian Lobonțiu, unul din cei mai importanți chirurgi pe care i-a dat România în perioada postdecembristă.

A lucrat aproape 20 de ani în sistemul medical din Franța și 8 ani în SUA. Mai întâi în Silicon Valley, unde s-a specializat în chirurgie robotică și din 2019 la EndoGastric Solutions, în Washington, unde a ocupat poziția de director medical. A fost un adevărat pionier în chirurgia robotică și telesatelitară.

De numele său se leagă numeroase intervenții, unele în premieră mondială. El este medicul care, în anul 2006, a operat în premieră un pacient suferind de boală de reflux gastroesofagian, folosind tehnicile chirurgiei endoluminale – o chirurgie fără incizii, fără pierderi de sânge şi fără cicatrice.

Tot în 2006 a fost desemnat de către Centrul Biografic din Cambridge – Anglia, drept cel mai bun medic specialist al anului (International Health Professional of the Year 2006).

A realizat o premieră mondială şi în chirurgia obezităţii

În 2009, la Paris, a operat o pacientă de 190 de kg prin chirurgie endoluminală micșorându-i stomacul fără incizii, fără sânge şi fără cicatrice.

Adrian Lobonțiu a fost singurul chirurg din Franţa acceptat ca membru plin la Colegiul American al Chirurgilor (ACS) și membru al Societății Americane a Chirurgilor Gastrointestinali și Endoscopiști (SAGES).

Îi spuneam „Chirurgul zburător” (Flying surgeon) pentru că, mai mereu, când aveam vești despre el, era abia întors de la vreun eveniment medical important sau urma să plece cât de curând fiind chemat să susțină demonstrații de chirurgie robotică,pe ambele coaste ale Americii sau în Franţa, Belgia, Italia, Germania, Olanda, Marea Britanie. A fost de câteva ori și în România, La București, Tg.Mureș, Iași.

Zbor lin printre stele, Adi! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina „Medici la Datorie“.

”Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață”

Vestea morții medicului a fost confirmată chiar de soția acestuia, pe o rețea socială. 

Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață duminică, în locuința noastră din S.U.A.

Dr. Adrian Lobonțiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții.

Rămân în urma sa gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar. Dumnezeu să îl odihnească!

Înmormântarea va fi una restrânsă și va avea loc pe plaiurile natale, la Târgu-Mureș”, a anunțat soția medicului Adrian Lobonțiu pe Facebook, potrivit stiridiaspora.ro.

”Regret plecarea doctorului Adrian Lobonțiu în lumea celor drepți”

Și Ramona Ioana Bruynseels, fosta candidată la alegerile prezidențiale din 2019, anunță cu regret moartea prematură a medicului român:

”Când supereroii noștri pleacă...

Regret plecarea doctorului Adrian Lobonțiu în lumea celor drepți. Lumea medicală internațională și România au pierdut un om și un talent extraordinar.

Dumnezeu să îl odihnească și să îi întărească pe cei lăsați în urmă”, scrie ea pe o rețea socială. 

×
Parteneri
Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri
x close