Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu despre noul val pandemic: "Primul lucru pe care nu trebuie să îl facem este să mai intrăm în panică"

Dr. Adrian Marinescu despre noul val pandemic: "Primul lucru pe care nu trebuie să îl facem este să mai intrăm în panică"

Ministrul Sănătăţii a declarat ieri că nu are părghii să oblige populaţia să poarte mască, dar premierul a apărut azi la şedinţa de guvern purtând-o. Suntem sau nu într-o etapă în care se impun noi restricţii? Dr. Adrian Marinescu şi-a expus punctul său de vedere, la Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu despre noul val pandemic: "Primul lucru pe care nu trebuie să îl facem este să mai intrăm în panică"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2022   •   12:13

Cazurile de contaminare cu coronavirus au explodat din nou în ţara noastră şi o întrebare stă pe buzele tuturor: vom avea noi restricţii? Să începem prin a nu ne panica, spune doctorul Adrian Marinescu.

"Avem o experiență bogată și primul lucru pe care nu trebuie să-l facem este să mai intrăm în panică sau să mai fie o abordare care să se refere, cumva, la o presiune psihologică, din punctul meu de vedere. (...)

Medicul a explicat că în ciuda creşterii numărului de cazuri, gravitatea Omicron faţă de variantele precedente este mult redusă. De la 3-4 % decese în raport cu numărul de infecții noi, s-a ajuns la 0,2- 0,3%. 

"Eu vă spun acest lucru ca să avem o altă abordare, decât am avut-o până acum. Abordarea prudentă nu înseamnă abordarea care să presupună obligativitate. Recomandarea legată de mască cred că este o recomandare fermă și pe care putem să o folosim în acest moment, când vorbim totuși de un număr mare de cazuri.

Această recomandare nu presupune obligativitate și din punctul meu de vedere trebuie făcută pentru protecție, nu din altul.", a concluzionat medicul Adrian Marinescu.  

 

×
Subiecte în articol: Dr. Adrian Marinescu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close