Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, avertisment sumbru: Are un impact dramatic

Adrian Năstase, avertisment sumbru: Are un impact dramatic

Adrian Năstase, avertisment sumbru: Are un impact dramatic
Sursa foto: Foto: Facebook/Adrian Nastase
05 Iul 2017   •   22:21

Fostul premier Adrian Năstase, preşedinte al Fundaţiei Europene Titulescu, a declarat miercuri că terorismul are un impact dramatic asupra societăţii şi că Uniunea Europeană ar trebui să joace rolul de mediator în Orientul Mijlociu. 

"Divizarea Orientului Mijlociu poate afecta securitatea regională. Noi surse de conflict inflamează flacăra instabilităţii şi vor sfârşi, din păcate, în a se transforma în mişcări teroriste şi, posibil, noi valuri de migraţie. De aceea trebuie să înţelegem noua dimensiune a terorismului şi evoluţia strategiilor de combatere a terorismului. Organizaţiile teroriste pun la cale atentate organizate, de cele mai multe ori complexe, adesea menite să dezvolte activităţi care să genereze accidente în masă sau efecte catastrofale. Acum dezvoltă scenarii mai rapide şi mai puţin organizate, dar care pot genera un număr foarte mare de victime într-un timp foarte scurt. Terorismul are un impact dramatic asupra societăţii noastre. Evenimente tragice au avut loc în vecinătatea noastră, în diferite capitale ale Europei. Nu mai putem vorbi acum de zone de conflict tradiţionale. În Orientul Mijlociu mulţi civili cad victime acestui fenomen periculos în fiecare zi, regiunea fiind în fierbere din cauza conflictelor", a afirmat Năstase, la conferinţa "Evoluţii în combaterea terorismului şi noile provocări ale Orientului Mijlociu". 

În context, fostul premier a opinat că Uniunea Europeană ar trebui să îşi asume rolul de mediator pentru a preveni în felul acesta escaladarea conflictelor. 

"Politicienii europeni ar trebui să fie conştienţi de rolul lor şi să caute orice soluţie care ar putea duce la o dezvoltare în beneficiul ambelor părţi. UE ar putea juca rolul de mediator şi ar putea folosi puterea tineretului din Orientul Mijlociu, dar şi influenţa economică pentru a domoli tensiunile şi a aduce părţile la masa negocierilor, având în vedere că disensiunile escaladează destul de periculos peste tot în lume", a mai spus Adrian Năstase. 

Conferinţa "Evoluţii în combaterea terorismului şi noile provocări ale Orientului Mijlociu" a fost organizată de Fundaţia Europeană Titulescu, împreună cu Middle East Political and Economic Institute (MEPEI), Fundaţia EURISC şi Ambasada Republicii Islamice Iran în România. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Adrian Nastase terorism
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close