Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, despre Monica Macovei și defăimarea țării: Asa s-a scris istoria luptei anti-defăimare…

Adrian Năstase, despre Monica Macovei și defăimarea țării: Asa s-a scris istoria luptei anti-defăimare…

Adrian Năstase, despre Monica Macovei și defăimarea țării: Asa s-a scris istoria luptei anti-defăimare…
21 Mar 2018   •   17:02

Adrian Năstase explică pe blog-ul personal cum s-a dezincriminat defăimarea și ce rol au jucat în acest proces Monica Macovei și Traian Băsescu.

”Ca să ne intelegem de la inceput, există un mic detaliu cănd discutăm despre ideea de a sanctiona prin lege defăimarea tării, pe care vă propun ca, in dezbaterea nostră, să-l ignorăm. Desigur, in numele libertătii de expresie.  In Constitutia României, in art 30, para.7 se spune: „Sunt interzise prin lege defăimarea tării si si a natiunii…”

Deci, inteleg eu din Constitutie, ar trebui să avem o lege prin care să fie interzisă defăimarea tării si a natiunii.  Nu mai stiu dacă e bine sau rău. Unii cred că e bine să-ti defăimezi tara. Eu am unele rezerve dar, oricum,  nu mai avem o astfel de lege. Aveam până in 2006 dar Monica Macovei a avut o iluminare si si-a dat seama că tara nu e o persoană asa că ea poate fi defăimată si, ca atare, a eliminat din codul penal, prin Legea 278 din 2006, infractiunea respectivă. Incălcând, usor, Constitutia care chiar cerea existenta unei astfel de legi” scrie Adrian Năstase pe blog.

Detalii, AICI

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close