Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase îl ironizează pe Klaus Iohannis

Adrian Năstase îl ironizează pe Klaus Iohannis

Adrian Năstase îl ironizează pe Klaus Iohannis
30 Mar 2019   •   10:26

Fostul premier Adrian Năstase îl ironizează pe Klaus Iohannis în privința neacordării unor decorații celor care au contribuit la aderarea României la NATO, unul dintre cele mai importante succese din istoria României, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la startul oficial al procedurilor, la Washington, pe data de 29 martie 2004. 

"S-au împlinit 15 ani de la momentul in care, in calitate de prim-ministru al României, am depus, la Washington, in 29 martie 2004, instrumentele de aderare a României la Tratatul Atlanticului de Nord.

Nu imi propun să reamintesc aici importanta exceptională a acestei decizii, inclusiv pentru intrarea in Uniunea Europeană.

Nu imi propun să reamintesc nici eforturile uriase intreprinse, de la primele vizite intreprinse la Cartierul general NATO (spre exemplu vizita mea, ca ministru de externe, in 21 august 1991), Parteneriatul pentru pace, exercitiile comune alături de trupele NATO, dezamăgirea din 1997 de la Madrid, Sticla de whisky primită de la Lordul George Robertson – secretarul general NATO, Reuniunea de la Praga, „Curcubeul" de la Bucuresti, fotografia cu premierii si presedintele Bush, pe peluza Casei Albe, in 2004...

Mă gândesc insă că este posibil ca presedintele Johannis să anunte cu ocazia implinirii celor 15 ani de la unul dintre cele mai importante succese din istoria României, acordarea unor decoratii celor care au contribuit la acea realizare. Sau nu?

Nu sunt sigur, asa că m-am hotărât să plec la Cornu, unde trebuie să plantăm răsadurile de legume pentru nepotul nostru," este mesajul lui Adrian Năstase. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close