Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul german care pilota avionul dispărut în zona Deva-Alba ar fi lăsat un bilet de adio

Afaceristul german care pilota avionul dispărut în zona Deva-Alba ar fi lăsat un bilet de adio

Afaceristul german care pilota avionul dispărut în zona Deva-Alba ar fi lăsat un bilet de adio
Sursa foto: Foto: sportpilot.org
14 Iun 2011   •   08:16
Un avion de mici dimensiuni a dispărut luni seara fără urmă. Aparatul nu era înregistrat pe radare, fiind vorba despre un zbor de agrement. Avionul a fost împrumutat unui om de afaceri care ar fi lăsat un bilet de adio înainte de decolare. Este vorba despre un pilot cu experienţă, care are peste 200 de ore de zbor.

Avionul de mici dimensiuni a decolat de pe Aerodromul Săuleşti din Hunedoara în jurul orei 5 după-amiaza, pilotat de un om de afaceri german. Trebuia să fie un zbor de agrement, de scurtă durată, dar pilotul nu a mai aterizat. La 8 seara, ofiţerul de serviciu al aerodromului a anunţat că nu mai ştie nimic de avion.

Germanul ar fi trimis un bilet de adio familiei
sale

Ofi
ţerul de serviciu nu a putut să dea detalii despre acest zbor pentru că angajaţii aerodromului au avut liber de Rusalii. Mai mult, turnul de control nu funcţionează atunci când angajaţii au liber, iar piloţii privaţi ţin legătura cu aviaţia militară din Alba.

Poliţiştii din Hunedoara au intrat în alertă şi au plecat să caute aparatul de zbor, dar nu au aflat mare lucru. Se pare că pilotul a mai efectuat zboruri de agrement de la Deva către Alba Iulia.  Maşina acestuia a rămas în parcarea aerodromului.

Oamenii legii au aflat c
ă omul de afaceri care a închiriat avionul le-ar fi trimis celor dragi mesaje de adio înainte de a zbura. Tocmai din această cauză iau în calcul varianta ca bărbatul să se fi prăbuşit intenţionat.
 
Informaţii despre avionul dispărut

Avionul care a dispărut este un model ultrauşor, construit în Germania de către compania FlightDesign. Aparatul de zbor are două locuri, este construit din fibră de carbon şi cântăreşte doar 600 de kilograme.

Poate fi alimentat cu 126 de litri de combustibil şi are o autonomie de zbor de câteva ore. Viteza maximă a avionului este de 301 km/h, iar viteza de croazieră de 240 km/h.

Este un avion foarte stabil, iar pentru un plus de siguranţă, este dotat şi cu o paraşută balistică. Aceasta îi permite o coborâre lentă în cazul defectării sau dacă pilotul nu mai poate să-l controleze.

În 2007, un model similar cu cel dispărut aseară a fost folosit de aviaţia indiană într-un zbor demonstrativ în jurul Pământului.

 






 

×
Subiecte în articol: avion german afacerist
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close