Antena 3 CNN Actualitate Agresorul diplomatului român bătut sub ochii studenţilor a fost trimis în judecată

Agresorul diplomatului român bătut sub ochii studenţilor a fost trimis în judecată

Agresorul diplomatului român bătut sub ochii studenţilor a fost trimis în judecată
04 Apr 2014   •   16:50

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a fost bătut chiar pe holurile Facultăţii de Drept. S-a întâmplat în urmă cu doi ani. Agresorul este acelaşi individ care în 2011 l-ar fi atacat cu ouă pe preşedintele Germaniei. Acum bărbatul a fost trimis în judecată.

Bogdan Aurescu le-a spus poliţiştilor că atacatorul i-ar fi reproşat că nu i-ar apăra drepturile la CEDO.

"Îţi arăt eu ţie! Nu îţi este ruşine să te porţi aşa? De-aia s-a făcut revoluţie, ca să te porţi aşa cu mine?"

Asta i-ar fi strigat pe holurile facultăţii agresorul lui Aurescu, se arată în dosarul cauzei. Iar întâlnirea cu el a fost una scurtă. Un pumn în piept, care l-a pus pe Aurescu la podea.

În tot acest timp, mai mulţi studenţi se strânseseră în jurul lui, idignaţi de ceea ce se întâmpla. Individul a fost imobilizat în cele din urmă de doi profesori. În timpul audierilor, procurorii au aflat că anterior, bărbatul îi trimisese e-mail-uri de ameninţare lui Bogdan Aurescu şi nu numai.

O directoare din cadrul MAE a reclamat că acelaşi individ devenise tot mai agresiv după ce i se refuzase o audinţă în legătură cu un litigiu cu statul german la Strasbourg. În e-mail-uri, limbajul folosit era unul jignitor şi ameninţător.

Inculpatul este Vlad Adrian, în vârstă de 52 de ani, cetăţean german de origine română, de meserie inginer electrotehnic.


În 2011, l-ar fi atacat cu ouă pe Preşedintele Germaniei Christian Wulff, în timp ce se afla la Wiesbaden. Anterior, în 2002 şi 2007, tot el ar mai fi atacat doi foşti preşedinţi, Horst Koehler şi Johannes Rau.

Bărbatul a fost condamnat în Franţa şi Germania în perioada 2010 -2011 pentru "violenţă împotriva unei persoane învestită cu însărcinare publică", "violenţă exarcebată", "denigrarea preşedintelui federal". Acum, va fi judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close