Agresorul femeii din Nana are antecedente penale. Ştefan Fileaţă: Am greşit. Ce, credeţi că mie nu îmi pare rău?

de A.M.P    |    08 Mai 2014   •   12:30

Agresorul femeii din comuna Nana, lider PDL în comuna Curcani, Ştefan Fileaţă, a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Olteniţa pentru lovire şi alte violenţe.

UPDATE 12.30 - Agresorul femeii din Nana, Ştefan Fileaţă, i-a declarat reporterului Antena 3 că îi pare rău pentru ceea ce a făcut şi că se simte vinovat.

"Am greşit. Ce, credeţi că mie nu îmi pare rău?", i-a spus Ştefan Fileaţă reporterului Antena 3.Parchetul de pe langă Judecătoria Olteniţa s-a sesizat din oficiu în urma imaginilor transmise de Antena 3 în data de 7 mai 2014, care dovedesc că Ştefan Fileaţă din comuna Curcani a agresat o bătrână şi echipa de filmare a postului de televiziune.

Pe numele lui Ştefan Fileaţă a fost deschis un dosar penal sub acuzaţia de lovire şi alte violenţe, dar şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, urmând ca acesta să fie reţinut şi dus la arestare în faţa judecătorilor de la Judecatoria Olteniţa.

Femeia agresată, mărturii impresionante: NU ÎMI VÂND PĂMÂNTUL

Culmea este că Ştefan Fileaţă a fost  pus în libertate sub control judiciar de către Judecătoria Târgu Jiu cu puţin timp în urmă, în data de 12.03.2014, într-un dosar în care a fost arestat alături de membrii unei reţele de furt de fier vechi, a arătat jurnalista Adina Anghelescu.

Magistraţii de la Târgu Jiu nu au ţinut cont de faptul că Ştefan Fileaţă avea o condamnare la doi ani cu suspendare pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, incidentul având loc la alegerile din iunie 2012, pentru funcţia de primar al comunei Curcani. în acest dosar, Fileaţă fusese eliberat pe cauţiune, în urma unei cereri făcute de mama sa, Voicu Victoria.

Aşadar, Fileaţă se află sub supraveghere, în interiorul termenului de încercare de 4 ani, informaţia fiind confirmată pentru Antena 3 de conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Punerea în libertate a lui Fileaţă, după ce fusese arestat în 2012 pentru scandalul şi distrugerea urnelor din comunna Curcani, a fost posibilă întrucât Tribunalul Călăraşi a respins, în 3.07.2012, recursul procurorilor la decizia de punere în libertate dată de judecătorii Judecatoriei Olteniţa. 

IMAGINI: MOMENTUL ÎN CARE LIDERUL PDL DĂ DE PĂMÂNT CU O FEMEIE DIN NANAÎn cursul acestei zile, procurorii vor audia părţile vătămate în acest dosar. Pensionara agresata va fi examinată de medicii Seviciului de medicină legală pentru a se constata ce urmări a avut agresiunea asupra sa, săvârşită de Ştefan Fileaţă cu ocazia filmarilor de la Nana, din data de 7 mai 2014.

Şi poliţiştii din localitatea Curcani, comuna Nana, judeţul Călăraşi s-au autosesizat şi au deschis un dosar de cercetare privind acest incident.
   
"Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani s-au sesizat din oficiu, în seara de 07 mai a.c., cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în timpul unei vizite efectuate de lideri ai unui partid politic, în parcul din localitate, a avut loc o agresiune", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi.

Imaginile cu femeia din comuna Nana, agresată de un lider PDL, au fost difuzate în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3.

x close