Antena 3 CNN Actualitate Agricool. Afacerile cu flori înfloresc în România

Agricool. Afacerile cu flori înfloresc în România

Înfloresc nu numai grădinile, ci și afacerile cu flori. România este pe val și înregistrează una dintre cele mai importante creșteri în domeniu.

Agricool. Afacerile cu flori înfloresc în România
Sursa foto: Antena3
29 Feb 2020   •   09:20

Afacerile s-au dublat în ultimii 5 ani, atingand cifre foarte mari. Pentru 2020, estimările specialistilor ajung la 450 milioane de lei.

Afacerile mari sunt concentrate in 3 centre care cumulează peste jumătate din totalul cifrei de afaceri. Capitala se afla pe primul loc, însumând 34% din total la nivel național. Urmează Bistrita-Nasaud si Ilfov. 

România a importat de 50 ori mai multe flori decât a exportat. De la trandafiri, la crini sau lalele până la zambilele pe care bărbaţii le oferă de 1 şi 8 martie, toate sunt aduse pe mare sau de la mii de kiloemtri distanţă ca să ajungă în rafturile florăriilor de la noi. 

Comercianţii recunosc că de serele din perioada comunistă s-a ales praful, iar acum nu le rămâne decât să îi sprijine cum pot pe micii producători. Cea mai mare cantitate de flori vine însă din Olanda. Ultimele date arata ca România a importat flori de 78 de milioane de euro, adică 60% din totalul importurilor de plante vii şi produse de floricultură de pe plan local.

Este în expansiune şi comerţul pe internet. Potrivit datelor din domeniu, anul trecut existau aproximativ 150 de magazine online de flori.

 

×
Subiecte în articol: afaceri cu flori Agricool
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close