×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Agricool. Noua extravaganță culinară la români: Puiul cu carne neagră

de D.G.   •   19 Oct 2019   •   14:20
Agricool. Noua extravaganță culinară la români: Puiul cu carne neagră 817
foto: Pixabay.com

Are carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda bunicilor. Cea mai scumpă rasă de găini din lume îi fascinează tot mai mult pe bucătarii români. Dar cei care îşi doresc un asemenea preparat neobişnuit în farfurie trebuie să plătească o avere. Un singur exemplar poate ajunge şi la 2.500 de euro.

Găina este din specia Ayan Cemani, cea mai rară din lume. A fost botezată aşa de indonezieni. Ayan însemnă găină, iar Cemani este satul din insula Java unde a fost descoperită. Culoarea este dată de o anomalie genetică inofensivă, care duce la o producţie mare de melanină. Găina este o raritate şi pentru că se înmulţeşte foarte greu. De regulă, un exemplar are doar câţiva pui într-o viaţă.

O porţie poate ajunge la 300 de euro, dar vine cu beneficii cunoscute încă din vremuri străvechi. Odinioară, carnea neagră a găinilor era considerată tratament, pentru că ajută la regenerarea globulelor albe şi este indicată în caz de diabet sau anemie.

credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati