Antena 3 CNN Actualitate Agricool. Noua extravaganță culinară la români: Puiul cu carne neagră

Agricool. Noua extravaganță culinară la români: Puiul cu carne neagră

Agricool. Noua extravaganță culinară la români: Puiul cu carne neagră
Sursa foto: foto: Pixabay.com
19 Oct 2019   •   14:20

Are carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda bunicilor. Cea mai scumpă rasă de găini din lume îi fascinează tot mai mult pe bucătarii români. Dar cei care îşi doresc un asemenea preparat neobişnuit în farfurie trebuie să plătească o avere. Un singur exemplar poate ajunge şi la 2.500 de euro.

Găina este din specia Ayan Cemani, cea mai rară din lume. A fost botezată aşa de indonezieni. Ayan însemnă găină, iar Cemani este satul din insula Java unde a fost descoperită. Culoarea este dată de o anomalie genetică inofensivă, care duce la o producţie mare de melanină. Găina este o raritate şi pentru că se înmulţeşte foarte greu. De regulă, un exemplar are doar câţiva pui într-o viaţă.

O porţie poate ajunge la 300 de euro, dar vine cu beneficii cunoscute încă din vremuri străvechi. Odinioară, carnea neagră a găinilor era considerată tratament, pentru că ajută la regenerarea globulelor albe şi este indicată în caz de diabet sau anemie.

×
Subiecte în articol: Agricool
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close