Antena 3 CNN Actualitate Air Navigation, primul centru regional de navigaţie aeriană din Europa de Est, inaugurat la ?Politehnica?

Air Navigation, primul centru regional de navigaţie aeriană din Europa de Est, inaugurat la ?Politehnica?

Air Navigation, primul centru regional de navigaţie aeriană din Europa de Est, inaugurat la ?Politehnica?
10 Mar 2010   •   21:02

Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii ?Politehnica? din Bucureşti a inaugurat, în cadrul Convenţiei Air Navigation 2010, primul centru de formare în servicii de navigaţie aeriană din Europa de Est, care urmăreşte pregătirea specialiştilor în inginerie aerospaţială la nivel regional.

Inaugurarea centrului Air Navigation coincide şi cu lansarea primului laborator de management al traficului aerian (Air Traffic Management) din România. Cu sprijinul Autorităţii Aeronautice Civile Române şi ROMATSA, laboratorul a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, implementată în toate aeroporturile moderne de la nivel global, după standardele ICAO şi Eurocontrol.

?Odată cu inaugurarea centrului Air Navigation, Facultatea de Inginerie Aerospaţială urmăreşte mai mult decât crearea unui nou program de studii: fiind sprijiniţi şi de organismele internaţionale de reglementare în aviaţie, avem convingerea ca România va deveni, în următorii 4 ani, un centru de formare şi expertiză pentru specialiştii din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală,? a declarat Octavian Thor Pleter, responsabilul programului de studii Air Navigation.

Proiectul a fost iniţiat printr-o nouă specializare în cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială în anul 2009, predată integral în limba engleză, limba internaţională a aviaţiei, şi îşi propune să ofere o specializare complementară celor existente.

?Navigaţia aeriană, transportul aerian şi managementul traficului aerian sunt domeniile în care inginerii români au avut cariere remarcabile. De aceea, ne axăm pe o recunoaştere internaţională a expertizei româneşti. Acum suntem abia la început, dar estimăm că vom avea aproximativ 100 de specialişti pregătiţi şi atestaţi la centrul Air Navigation în următorii 5 ani. Astfel, România are de câştigat o poziţie privilegiată bazată pe tradiţia de aproape 70 de ani în domeniul navigaţiei aeriene,? a declarat profesor dr. ing. Virgil Stanciu, decanul Facultatii de Inginerie Aerospaţială.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Europa de Est
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close