Antena 3 Actualitate AJUNUL ANULUI NOU. Tradiții și obiceiuri în AJUNUL ANULUI NOU

AJUNUL ANULUI NOU. Tradiții și obiceiuri în AJUNUL ANULUI NOU

31 Dec 2015   •   00:13
AJUNUL ANULUI NOU. Tradiții și obiceiuri în AJUNUL ANULUI NOU
AJUNUL ANULUI NOU. În orice colt al lumii ne-am afla in noaptea care face trecerea dintre ani, trebuie sa fim constienti ca fiecare tare in parte are anumite superstitii si traditii legate de Anul Nou și AJUNUL ANULUI NOU.

AJUNUL ANULUI NOU. La romani, conform traditiei, in noaptea de Anul Nou romanii trebuie sa faca cat mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele.

AJUNUL ANULUI NOU.
Unii romani merg chiar mai departe si obisnuiesc sa tina in buzunar o capatana de ustoroi, care are menirea de a-i feri de spiritele rele.

AJUNUL ANULUI NOU O alta superstitie de Revelion este aceea ca atat in ultima zi din an, cat si in prima zi a celui nou este bine sa nu facem cheltuieli si sa nu aruncam nimic din casa (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncam afara din casa si norocul.


AJUNUL ANULUI NOU.Si ca tot vine vorba de bani, exista si superstitia conform careia oamenii nu trebuie sa aiba nicio datorie pe cand incepe noul an. In caz contrar, acestia vor ramane datori intreg anul.

AJUNUL ANULUI NOU. De asemenea, o bine cunoscuta superstitie spune ca prima persoana care va trece pragul casei in prima zi din an ne va influenta tot anul. Conform traditiei, persoanele cu parul blond sau roscat aduc ghinion in timp ce cele brunete aduc noroc. De asemenea, daca prima persoana care intra in casa este barbat, anul va fi plin de noroc, in timp ce daca femeile intra primele, acesta va fi plin de ghinion.

Mai multe, pe calendarortodox.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close