Antena 3 CNN Actualitate Ajutoare umanitare pentru copiii instituţionalizaţi din Teleorman

Ajutoare umanitare pentru copiii instituţionalizaţi din Teleorman

Un transport cu ajutoare umanitare a ajuns la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Produsele destinate copiilor institutionalizaţi au fost predate instituţiei chiar de ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Ajutoare umanitare pentru copiii instituţionalizaţi din Teleorman
Sursa foto: Facebook | Natalia Intotero
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2024   •   09:35

Printre beneficiarii ajutoarelor umanitare de la Ministerul Familiei sunt și copiii din centrele rezidenţiale ale Direcţiei pentru Protecția Copilului Teleorman. Beneficiarii au primit paturi și saltele noi, perne, lenjerii de pat, dar și articole vestimentare.

"Astăzi, la Teleorman, vreau să mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, colegilor de la Administraţia Naţională a Rezervelor Statului şi, bineînţeles, conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, pentru mobilizare, pentru implicarea în a duce la bun sfârşit proiectul şi anume dotarea tuturor centrelor unde avem copii şi tineri instituţionalizaţi. Vreau să felicit conducerea Consiliului Judeţean, pentru că sunt foarte dedicaţi pe acest domeniu şi o să revin aici la Teleorman", a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei.

"Mulţumesc Guvernului României, domnului prim-ministru pentru hotărârea de guvern adoptată în urma căreia, astăzi, aici la DGASPC, au fost descărcate aceste bunuri care vor intra în dotarea centrului. Au fost, o parte pentru DGASPC, cealaltă parte a fost pentru municipiul Roşiorii de Vede, pentru centrele rezidenţiale care sunt în Roşiorii de Vede. Nu poate fi decât un lucru extraordinar", a explicat şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Produsele au fost scoase din rezervele de stat în urma unei hotărâri de guvern care prevede acordarea lor ca ajutoare umanitare de urgenţă interne, cu titlu gratuit, în sprijinul beneficiarilor de servicii sociale de tip rezidenţial destinate copiilor institutionalizaţi. Destinaţia ajutoarelor a fost indicată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalităţii de Șanse.

Am ajuns astăzi în județul Teleorman, unde a continuat campania de distribuție a produselor destinate copiilor...

Publicată de Natalia Intotero pe Joi, 29 februarie 2024

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close