Antena 3 CNN Actualitate Ajutor de stat de 100 milioane lei de la Guvern pentru CE Hunedoara. Ce obligaţii are producătorul de energie

Ajutor de stat de 100 milioane lei de la Guvern pentru CE Hunedoara. Ce obligaţii are producătorul de energie

Ajutor de stat de 100 milioane lei de la Guvern pentru CE Hunedoara. Ce obligaţii are producătorul de energie
14 Apr 2015   •   12:11

Guvernul vrea să dea 100 de milioane de lei pentru CE Hunedoara. Ajutorul stat dat sub formă de împrumut pe şase luni obligă producătorul de cărbune şi energie să-şi separe legal activităţile şi să aplice un program de restructurare.

"Ministerul Finanţelor Publice poate acorda, la solicitarea societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, un împrumut în tranşe, în condiţii de piaţă, în limita sumei de 98,47 milioane de lei, din veniturile din privatizare înregistrate în contul general al Trezoreriei Statului, pe o perioadă de şase luni, cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare, Complexului Energetic Hunedoara SA societate care se confruntă cu dificultăţi economico-financiare majore", potrivit proiectului elaborat de Ministerul Energiei.

Banii din ajutorul de stat vot fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor curente minime de susţinere a activităţilor pentru o perioadă de şase luni de la acordare, inclusiv cele necesare achiziţionării de certificate de emisii de gaze cu efect de seră. În termen de 6 luni de la momentul acordării ajutorului de stat individual pentru salvare, compania va trebui să prezinte un plan de restructurare care să-i asigure viabilitatea pe termen lung şi care va fi notificat Comisiei Europene în vederea autorizării. În situaţia în care producătorul de cărbune nu prezintă planul de restructurare până la data scadenţei împrumutului, este obligat să achite împrumutul şi dobânzile la scadenţă.

Dacă producătorul de cărbune şi energie nu prezintă planul de restructurare sau dovada restituirii ajutorului de stat individual pentru salvare, va fi obligat să prezinte un plan de lichidare.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close