Antena 3 CNN Actualitate Al doilea oraș din România care va avea metrou. Investiția începe în acest an

Al doilea oraș din România care va avea metrou. Investiția începe în acest an

Al doilea oraș din România care va avea metrou. Investiția începe în acest an
15 Feb 2018   •   14:09

Proiectul de buget al municipalităţii timişorene pentru anul 2018 va intra luni în dezbatere publică, printre investiţii propuse a demara în acest an numărându-se şi realizarea unui sistem de transport urban în comun de tip metrou.

Suma estimată fiind cu 30 de milioane de euro mai mică decât cea din anul precedent, care a fost echivalentul a 278 milioane de euro.

Conform proiectului, cea mai mare parte a bugetului pe 2018 va merge în investiţii, în proiecte ce vor demara în acest an sau cu finanţare multianuală, care au început în anii anteriori - din Sănătate, Învăţământ, Transporturi, achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun, lucrări de extindere, modernizare şi dotări ale spitalelor din subordine, cumpărarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Clinica ASCAR a Spitalului Municipal, extinderi de unităţi pentru învăţământul preşcolar şi preuniversitar, amenajări şi modernizări de parcuri şi a reţelei de cinematografe pe care municipalitatea le-a dobândit prin sentinţe judecătoreşti irevocabile.

Se vor mai construi o platformă de aterizare elicopter la Spitalul de Copii ''Louis Ţurcanu" şi un nou laborator de radioterapie la Spitalul Municipal.

De asemenea, sunt prevăzute mai multe studii de prefezabilitate şi fezabilitate pentru realizarea unui sistem de transport urban în comun de tip metrou, care să lege intrarea în oraş dinspre frontiera cu Serbia de Aeroportul Internaţional "Traian Vuia".

''Vreau să-l încurajez pe Emil Boc (primarul Clujului -n.r.) şi sunt convins că nu se va lăsa inhibat de 'corul cârtitorilor', care probabil că există şi în Cluj, ca şi în Timişoara. Oricine înţelege că aceste oraşe se dezvoltă într-un ritm alert şi că nu pot să funcţioneze cu infrastructura gândită în alte vremuri şi în alte condiţii. (...). Cred că este o idee foarte bună. Noi trebuie să gândim în perspectivă, nu de azi pe mâine'', argumenta anul trecut primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă, necesitatea construirii unui sistem de tip metrou în cele două municipii.

Pe lista studiilor de (pre)fezabilitate în investiţii (cu alocare totală de două milioane de lei), se mai regăsesc, între altele, conservarea uneia dintre sinagogi, reabilitarea Filarmonicii Banatul şi refuncţionalizarea unui vechi turn de apă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: metrou Timisoara
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close