Antena 3 CNN Actualitate Alarmă maximă! O nouă tulpină a COVID-19 a început să facă victime în România! Dezvăluirile unui medic de top

Alarmă maximă! O nouă tulpină a COVID-19 a început să facă victime în România! Dezvăluirile unui medic de top

În România ar fi început să facă victime o nouă tulpină a COVID-19. Cel puțin asta crede medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu după ce trei pacienți sibieni s-au reinfectat și au avut alte simptome față de prima oară.

Alarmă maximă! O nouă tulpină a COVID-19 a început să facă victime în România! Dezvăluirile unui medic de top
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2020   •   17:15

Pacienții care au fost diagnosicați a doua oară cu COVID-19 au 69 de ani, un bărbat și o femeie, și de 48 de ani, un bărbat. Cazul acestuia din urmă a fost și cel mai dificil.

„A fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. (…) A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită,” a declarat Victoria Bîrluțiu șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu pentru ziarul din Sibiu Turnul Sfatului.

Medicul spune că nu e posibilă în acest moment o analiză pe cele două probe de virus de la același pacient, deoarece frigiderul din dotarea Spitalului Județean nu poate menține temperatura optimă pentru păstrare mai mult de două săptămâni. De asemenea, doctorul atrage atenție că persoanele care sunt externate și declarate vindecate se pot infecta cu o altă variantă a virusului.

„Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. (…) Și pentru noi a fost o surpriză și trei cazuri în medicină înseamnă o serie, de obicei pe care trebuie să o luăm în seamă. Nu e un accident”, a precizat dr. Bărluțiu.

Medicul spune că deși virusul a fost la bază același, a doua oară a fost vorba de o altă tulpină.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită,” a conchis medicul.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close