x close

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Klaus Iohannis, primele declarații după rezultatele EXIT-POLL: "Niciodată românii nu au votat atât de mult și de clar împotriva PSD. Au votat pentru o Românie normală"

10 Noi 2019   •   21:05
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Klaus Iohannis, primele declarații după rezultatele EXIT-POLL: "Niciodată românii nu au votat atât de mult și de clar împotriva PSD. Au votat pentru o Românie normală"

Klaus Iohannis a făcut declarații după primele rezultate exit-poll. Actualul președinte al României a spus că niciodată nu au fost atâția români care au votat împotriva PSD și că acest lucru e un pas înainte pentru o Românie normală. 

"Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD-ului. Și acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele de exit-poll arată deja că milioane de români din țară și diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbarea în bine în România. Am crezut mereu în români și în implicarea lor, iar participarea lor în aceste zile este o mare bucurie pentru democrația din România. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor, liberalilor, dar și tuturor votanților de dreapta și celor care nu cred neapărat într-un partid anume, dar își doresc ce ne dorim și noi, o Românie normală. Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid. Lupta noastră este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere pentru ca PSD să nu mai țină România captivă ca în trecut. Astăzi am făcut un pas mare în această direcție. Nu e pasul decisiv încă, mai e de lucru.

Acești ani au fost ani de luptă și de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD-ului. Dacă nu ne-am fi opus, PSD-ul ar fi reușit să destructureze tot ce s-a construit în România în acești ani, instituții democratice, stat de drept, parteneriate, calea europeană. Dacă i-am fi lăsat pe pesediști să-și continue planul și proiectele, astăzi România s-ar fi întors în anii 90, poate mai rău, poate nici n-am mai fi avut alegeri fiindcă asta vrea PSD-ul dacă nu e oprit. Și noi i-am oprit. Noi împreună cu românii. Această decizie e decizia acestui an, de a opri definitiv PSD. La europarlamentare a început și la referendum. Atunci românii au arătat că nu mai doresc PSD și doresc o justiție dreaptă. Eliminarea Guvernului Dăncilă, moțiunea de cenzură și instalarea guvernului Orban au arătat și parlamentarilor PSD că nu mai au majoritatea și nu mai pot face ce-și doresc. 

Dați-mi voie o apreciere deosebită pentru munca depusă de noul guvern liberal sub conducerea lui Orban astăzi și în țară și în străinătate. Votul a decurs într-o ordine perfectă, dar războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem un pas peste două săptămâni. 

Pentru turul doi le spun celor care au fost în stradă cu mine ca să apere statul de drept.. veniți la vot pentru ca munca voastră să nu fi fost în zadar. Veniți la vot ca să înlăturați PSD definitiv de la putere și să facem împreună toate aceste lucruri. Celor care nu mai doresc să le plece copiii și nepoții din țară.. veniți la vot fiindcă acum putem schimba lucrurile. Iar celor mulți din diaspora care sunt deja plecați le spun.. veniți la vot pentru că acum puteți face diferența. Votanților USR-PLUS, care azi au susținut un candidat foarte bun, le amintesc că ce avem în comun, credința că statul de drept și drumul european sunt pilonii dezvoltării României pe termen lung și îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Celor de la PMP le spun veniți la vot acum", a declarat Klaus Iohannis. 

Citiți și EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 pentru Antena 3. Iohannis, detașat în finală, surpriză COLOSALĂ în bătălia pentru locul 2

Citeşte mai multe despre:

iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati