Antena 3 Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE, anunț de ultimă oră pentru românii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla în cazul aglomerării secțiilor de votare

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE, anunț de ultimă oră pentru românii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla în cazul aglomerării secțiilor de votare

24 Noi 2019   •   12:41
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE, anunț de ultimă oră pentru românii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla în cazul aglomerării secțiilor de votare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că, în cazul în care va exista un număr mai mare de cetăţeni români care doresc să voteze la secţiile din Marea Britanie, aceştia vor fi redirecţionaţi la secţii din apropiere.

Şeful diplomaţiei române a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la sediul ministerului.

"În Marea Britanie, secţiile de votare au fost cele mai solicitate, dar nu au existat probleme, nu au existat cozi, s-a votat normal", a punctat el.

Peste 78.000 de români s-au prezentat la cele 72 de secţii de vot din Regatul Unit, până la ora 12,30, în a treia zi de vot în diaspora, arată Biroul Electoral Central.

Aurescu a vorbit despre eventualitatea redirecţionării unor votanţi.

"Vom avea în vedere, în cazul în care apare un număr şi mai mare de cetăţeni români care doresc să voteze, mai ales în regiunea Londrei, să fie pregătită lumea acolo să fie redirecţionată spre secţiile care sunt cele mai apropiate, astfel încât să nu existe eventual timpi de aşteptare", a spus el.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că, în ceea ce priveşte votul din diaspora, "lucrurile merg cât se poate de bine".

"Toate birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate sunt funcţionale. Fluidizarea votului este evidentă pentru oricine", a punctat şeful Executivului. El a apreciat că "procesul decurge într-o normalitate foarte clară şi limpede".

"Salut prezenţa foarte mare la vot a românilor din străinătate şi sunt convins că, aşa cum a crescut prezenţa la vot la secţiile de votare din străinătate (...) acelaşi lucru se va întâmpla şi în România", a spus Orban. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close